Μαρόκο: Παγκόσμια συγκίνηση για το τραγικό τέλος του μικρού Ραγιάν – Τραγικά πρόσωπα οι γονείς (video)

0
12

Μαρόκο: Παγκόσμια συγκίνηση για το τραγικό τέλος του μικρού Ραγιάν – Τραγικά πρόσωπα οι γονείς (video)

Παγκόσμια θλίψη έχει προκαλέσει το τραγικό τέλος του 5χρονου αγοριού στο Μαρόκο, που είχε παγιδευτεί σε πηγάδι. Ο μικρός Ραγιάν πέθανε προτού προλάβουν οι διασώστες να τον απεγκλωβίσουν. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του αγοριού, του οποίου το κουράγιο θα μείνει στην μνήμη όλων και θα συνεχίσει να εμπνέει.

Ο βασιλιάς του Μαρόκου επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωση το τραγικό νέο. Τα μέλη των σωστικών συνεργείων πάλεψαν επί τέσσερις ημέρες για να τον βγάλουν από το πηγάδι που είχε πέσει, αλλά όταν τελικά κατάφεραν να τον φτάσουν ήταν ήδη αργά. Ο πεντάχρονος Ραγιάν βρέθηκε νεκρός. Πέθανε προτού προλάβουν να τον απεγκλωβίσουν οι διασώστες. Συντετριμμένοι οι συγγενείς του αλλά και οι εκατοντάδες πολίτες που ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο και προσεύχονταν για την τύχη του.

Οι τραγικοί γονείς βγαίνουν μουδιασμένοι από το τούνελ δίπλα στο πηγάδι τους. Λίγες στιγμές αργότερα τους δίνουν ένα τηλέφωνο. Ήταν ο βασιλιάς Μοχάμεντ που τους έδινε να συλλυπητήριά του.

Ο Ραγιάν έπεσε στο πηγάδι, βάθους 32 μέτρων, στο χωριό Ιγκράν στα βόρεια της χώρας, την περασμένη Τρίτη. Ο πατέρας του το επισκεύαζε όταν κάποια στιγμή το παιδί διέφυγε της προσοχής του και γλίστρησε στην βαθιά τρύπα.

Αμέσως ξεκίνησε μία δύσκολη επιχείρηση να το απεγκλωβίσουν. Το έδαφος ήταν ιδιαίτερα ασταθές, από άμμο και πέτρες.

Τη επιχείρηση παρακολουθούσε με αγωνία σύσσωμη η χώρα.

Με συγκινητικές αναρτήσεις στα social media άνθρωποι από όλο τον κόσμο εκφράζουν την λύπη τους για το χαμό του μικρού. Ανάμεσά τους και ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

Το κουράγιο του πεντάχρονου Ραγιάν θα μείνει στην μνήμη όλων και θα συνεχίσει να εμπνέει.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr