Ισραήλ: Πολλές λοιμώξεις με την παραλλαγή Όμικρον παρά τον τετραπλό εμβολιασμό

0
25

Ισραήλ: Πολλές λοιμώξεις με την παραλλαγή Όμικρον παρά τον τετραπλό εμβολιασμό

Νεα δεδομένα από το Ισραήλ υποδεικνύουν προκαλείται ένα μάλλον μικρό πρόσθετο όφελος από μια τέταρτη δόση εμβολιασμού τουλάχιστον όσον αφορά την προστασία έναντι της λοίμωξης από την παραλλαγή Όμικρον.

Για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, μια τέταρτη δόση του εμβολίου mRNA έχει αποκαταστήσει τα επίπεδα αντισωμάτων σε αυτά που παρατηρήθηκαν λίγο μετά την αναμνηστική δόση, αλλά οι πρωτοφανείς λοιμώξεις ήταν συχνές, σύμφωνα με ένα έγγραφο από μια ισραηλινή ομάδα που δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους καθηγητές.

Οι ερευνητές καθόρισαν την αποτελεσματικότητα της τέταρτης δόσης όσον αφορά την προστασία έναντι της μόλυνσης με την παραλλαγή Όμικρον σε 11% με το εμβόλιο της Moderna και έως 30% με το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech. Οι ηλικιωμένοι και οι ευάλωτες ομάδες είναι πιθανό να ωφεληθούν περισσότερο από μια τέταρτη δόση, λόγω της υποτιθέμενης αποτελεσματικότητας έναντι σοβαρών ασθενειών και θανάτου.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι πορείες μόλυνσης στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας ήταν συνήθως πολύ ήπιες, αλλά η πλειονότητά τους είχε σχετικά υψηλά ιικά φορτία. Συνολικά, τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι μια τέταρτη δόση δεν αύξησε περαιτέρω την ανοσία, αλλά απλώς αποκατέστησε τα μέγιστα επίπεδα της.

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr