Γ. Λέων για το θάνατο των κοριτσιών: Πρέπει να έχουμε ξεκάθαρη απάντηση που να μην επιδέχεται αμφισβήτηση (video)

0
41

Γ. Λέων για το θάνατο των κοριτσιών: Πρέπει να έχουμε ξεκάθαρη απάντηση που να μην επιδέχεται αμφισβήτηση (video)

Για τη διερεύνηση των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της μικρής Τζώρτζίνας που είναι ακόμη σε εξέλιξη μίλησε στην ΕΡΤ ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων επισημαίνοντας ότι η υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, αποτελεί στοίχημα για την ελληνική ιατροδικαστική κοινότητα.

«Το μεγάλο στοίχημα είναι να δώσουμε σαφείς απαντήσεις και όχι μία βιαστική απάντηση που μετά θα ανοίξει έναν νέο κύκλο με νέα ερωτήματα», ανέφερε ο ιατροδικαστής στην ΕΡΤ.

Όπως εξήγησε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Λέων, «έχουμε δύο θανάτους. Ο πρώτος επίσημα αμφισβητήθηκε και ο δεύτερος βάλλεται από παντού. Θα πρέπει να έχουμε σαφές απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα, σαφή αιτία θανάτου και ξεκάθαρο μηχανισμό θανάτου που να μην επιδέχεται καμία αμφισβήτηση», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας το τι μπορεί να έχει συμβεί στην συγκεκριμένη υπόθεση με τους θανάτους τριών κοριτσιών, ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας τόνισε ότι συχνά «οι θεράποντες ιατροί δεν έχουν προλάβει να κάνουν το σύνολο των εξετάσεων με αποτέλεσμα να περιμένουμε από την ιατροδικαστική διαδικασία να δώσει απαντήσεις που έχουν οι θεράποντες ιατροί».

Το χρονικό διάστημα που έχει παρέλθει είναι ικανό να δώσει απαντήσεις

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή στην πρώτη υπόθεση του θανάτου η ιατροδικαστική υπηρεσία έδωσε ως αιτία θανάτου κάτι που, όπως φαίνεται δεν συνάδει με αυτό που έβλεπαν οι θεράποντες ιατροί.

«Γι’ αυτό και οι Αρχές όπως και οι γονείς όρισαν πραγματογνώμονα γιατί έπρεπε να απαντηθεί το ερώτημα», είπε και πρόσθεσε ότι «το χρονικό διάστημα που έχει παρέλθει είναι ικανό να δώσει απαντήσεις», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην πληροφορία ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας έχουν σταλεί σε εξειδικευμένο κέντρο ο κ. Λέων είπε ότι αν συμβεί αυτό, θα είναι το δεύτερο περιστατικό στην σειρά (σ.σ. το πρώτο αφορούσε την υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα).

«Δεν είναι ένα ευχάριστο γεγονός το να ακούμε ότι για δεύτερη φορά, τα τοξικολογικά μας εργαστήρια στέλνουν ένα δείγμα στο εξωτερικό», είπε και πρόσθεσε ότι τα εγχώρια εργαστήρια της ιατροδικαστικής υπηρεσίας είναι εξαιρετικά.

Απαντώντας στο ερώτημα για το εάν πρέπει να διερευνηθεί το αν πρόκειται για ανθρωποκτονία τόνισε ότι «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ο ιατροδικαστής καλείται να απαντήσει σε κάθε θάνατο για το πια είναι η τελική αιτία θανάτου και να πει αν πρόκειται για παθολογικό θάνατο ή εγκληματική ενέργεια».

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr