Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης: Παράταση έως και την Κυριακή 20/2 για τις προτάσεις των πολιτών στην πλατφόρμα (οδηγίες)

0
35

Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης: Παράταση έως και την Κυριακή 20/2 για τις προτάσεις των πολιτών στην πλατφόρμα (οδηγίες)

Η προθεσμία για την κατάθεση προτάσεων στη διαδικτυακή πλατφόρμα, ώστε να συμπεριληφθούν στη σχετική έκθεση που θα παρουσιαστεί στις 17 Μαρτίου, πήρε παράταση έως τις 20 Φεβρουαρίου.

Δείτε εδώ πώς μπορείτε να συμμετάσχετε

Ωστόσο, η συζήτηση θα συνεχιστεί διαδικτυακά και μετά την προθεσμία!

Στις 11-13 Φεβρουαρίου στο Μάαστριχτ, ολοκλήρωσε τις εργασίες της και η τέταρτη
Ομάδα Πολιτών για τον ρόλο της ΕΕ στον κόσμο και τη μετανάστευση, δουλεύοντας
πάνω σε πέντε θεματικές.

Οι πολίτες υιοθέτησαν 40 συστάσεις για την καλύτερη και πιο ανθρωπιστική διαχείριση των μεταναστευτικών ρευμάτων προς την ΕΕ, την αποτελεσματικότερη ένταξη των προσφύγων και την καλύτερη κατανομή των ευθυνών μεταξύ όλων των κρατών-μελών, ενώ εξέφρασαν ανησυχίες για την εξάρτηση της ΕΕ σε εισαγωγές βασικών αγαθών, όπως είναι τα φάρμακα, οι ημιαγωγοί, η ενέργεια και τα τρόφιμα.

Η τελευταία συνεδρίαση της πρώτης Ομάδας Πολιτών με αντικείμενο «Ισχυρότερη οικονομία, κοινωνική δικαιοσύνη και θέσεις εργασίας / εκπαίδευση, πολιτισμός, νεολαία, αθλητισμός / ψηφιακός μετασχηματισμός» θα γίνει στο Δουβλίνο από την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου. Το ertnews.gr θα βρίσκεται στην Ιρλανδική πρωτεύουσα καλύπτοντας τη συνεδρίαση.

Κατόπιν, εκπρόσωποι της ομάδας θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους κατά τη διάρκεια της επόμενης ολομέλειας της Διάσκεψης, στις 11-12 Μαρτίου στο Στρασβούργο.

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr