Το… lockdown της κακοκαιρίας «φρενάρει» τη διασπορά του κορονοϊού (βίντεο)

0
18
(Φωτ.: INTIME)

Έναν απρόσμενο… σύμμαχο στην προσπάθεια για αναχαίτιση του τελευταίου κύματος κορονοϊού φαίνεται πως βρίσκουν οι ειδικοί, αφού σύμφωνα με τον Νίκο Τζανάκη η κακοκαιρία μπορεί να φρενάρει τη διασπορά.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, αυτό το άτυπο lockdown που δημιουργείται τις τελευταίες δύο ημέρες στην Αττική και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, με τους περισσότερερους πολίτες να βρίσκονται στα σπίτια τους λόγω κακοκαιρίας αλλά και της αργίας που έχει κηρυχθεί, είναι ικανό να επιδράσει στην εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς οι πολίτες έχουν μειώσει σημαντικά τις επαφές τους.

«Η κακοκαιρία μειώνει δραστικά τις κοινωνικές επαφές, δεν χρησιμοποιούνται τα μέσα μεταφοράς, δεν βγαίνουμε από τα σπίτια μας, ενώ από την άλλη αυξάνει τις ενδοοικογενειακές επαφές» σημείωσε Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας στο MEGA, ο καθηγητής Πνευμονολογίας ανέφερ ότι θα υπάρξει μια κάμψη στα κρούσματα, λόγω των τεχνικών δυσκολιών που θα υπάρξουν με τη διενέργεια των τεστ.

«Είχαμε μια κάμψη στον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά την τελευταία εβδομάδα είχαμε καθυστέρηση της πτωτικής πορείας, όπως συνέβη και σε αρκετές χώρες» πρόσθεσε ο Νίκος Τζανάκης, τονίζοντας ότι η υποπαραλλαγή «Όμικρον 2» αναμένεται να κρίνει την πορεία των κρουσμάτων σε μια σειρά από χώρες.

«Πρέπει να δούμε αν θα επικρατήσει και στη χώρα μας. Θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες, γιατί αρχικά φαίνεται ότι έχει μια πιο αυξημένη μεταδοτικότητα από την Όμικρον» συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Το... lockdown της κακοκαιρίας «φρενάρει» τη διασπορά του κορονοϊού (βίντεο)

Πηγή dikaiologitika.gr