Τι χρειάζεται για να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης οι εμβολιασμένοι

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να εκδίδουν πιστοποιητικό νόσησης με rapid test χωρίς να χρειάζεται PCR (μοριακό τεστ).

Σύμφωνα με το news4health, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, επιβεβαίωσε ότι οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να εκδίδουν πιστοποιητικό νόσησης με rapid test (χωρίς PCR), διευκρινίζοντας ότι αυτό θα γίνεται για να μην υπάρχει πρόβλημα με τη λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού στο 7μηνο.

Επίσης, δήλωσε πως όλοι οι πολίτες που έχουν κάνει τα αρχικά εμβόλια κατά του κορονοϊού πριν από επτά μήνες, (ενώ την ίδια ώρα για τους εμβολιασμένους με το προϊόν της Johnson & Johnson, το όριο είναι οι τρεις μήνες) και δεν πραγματοποιούν την αναμνηστική τους δόση, θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι όπως εξάλλου είχε δηλώσει προ ημερών ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Ο αριθμός των πολιτών που βρίσκονται στο μεταίχμιο του ορίου είναι περίπου 440.000.

Άρα, ένα rapid test αρκεί για να εκδώσει πιστοποιητικό νόσησης αυτός που νόσησε μετά τον εμβολιασμό του. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι το πιστοποιητικό νόσησης θα εκδίδεται πλέον σε λιγότερο από 30 ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα προβλέπεται στις 14 ημέρες η δυνατότητα έκδοσης πιστοποιητικού νοσησης για τους εμβολιασμένους, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για περαιτέρω μείωση, στις 10 μέρες μετά τα προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει με τους εμβολιασμένους που νοσούν αλλά μπορούν να «σπάνε» την καραντίνα τους κάνοντας χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού τους.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που πήρε ΦΕΚ στις 8/1 η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης διαρκεί έως 90 ημέρες μετά από τον κατά τα ανωτέρω μοναδικό ή πρώτο θετικό έλεγχο.

Τι χρειάζεται για να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης οι εμβολιασμένοι

Πηγή dikaiologitika.gr