Συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης (βίντεο)

0
28
(Φωτ.: INTIME)

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν απόψε στην πλατεία Αριστοτέλους αλλά και έξω από κατάστημα στη Λεωφόρο Νίκης με αφορμή το σοκαριστικό περιστατικό ομαδικού βιασμού που κατήγγειλε 24χρονη στη Θεσσαλονίκη.

«Ερχόμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε, καθώς φοβόμαστε να είμαστε έξω στον δρόμο και να περπατάμε. Φοβόμαστε γιατί δεν ξέρουμε εν τέλει ποιος είναι δίπλα μας, ποιος είναι στο πλάι μας» τονίζει μία 23χρονη διαδηλώτρια στο thesstoday.gr, η οποία συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λεωφόρο Νίκης.

Τα άτομα που συγκεντρώθηκαν και στις δύο διαμαρτυρίες ζητούν τη δικαίωση της 24χρονης και την καταδίκη των φερόμενων ως δραστών.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας και φωνάζουν συνθήματα απέναντι από το κατάστημα στην παραλιακή, στο οποίο εργαζόταν ένας από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Η επιχείρηση αρνείται ότι πρόκειται για ιδιοκτήτη, αλλά για εργαζόμενο, η συνεργασία με τον οποίο διακόπηκε, όπως υπογραμμίζει το thesstoday.gr.

Απειλές για τη ζωή της δέχεται η 24χρονη

Η 24χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, δέχεται απειλές για τη ζωή της όπως αποκάλυψε ο εργοδότης της. Μάλιστα, η νεαρή μένει σε φιλικά σπίτια και γύρω της υπάρχουν πάντα άνθρωποι όπως επεσήμανε ο Χρήστος Καραθανάσης μιλώντας στο MEGA.

«Φιλοξενείται αυτήν την στιγμή από κάποια άτομα γιατί αντιλαμβάνεστε ότι φοβάται, είναι ένα κύκλωμα της νύχτας, είναι ένα κύκλωμα που έχει μπλέξει, οι απειλές είναι πάρα πολλές και προσπαθεί και φυλάγεται. Το να προστατέψει τον εαυτό της, έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Δεν είναι μόνη της, καθημερινά γίνεται μία συσπείρωση δίπλα της, δεν είναι μόνη της» υπογράμμισε.

Παρέμβαση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Τη διερεύνηση της υπόθεσης του καταγγελλόμενου βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη ζητά με παρέμβαση του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας. Ο κ. Πλιώτας απευθυνόμενος στον αρμόδιο εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης ζητεί, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, να εποπτεύει την έρευνα που είναι σε εξέλιξη και να τον ενημερώσει σχετικά για τις ενέργειες του.

Μάλιστα, υπενθυμίζει στον συνάδελφο του τις δυνατότητες που έχει σύμφωνα με τον νόμο και ζητεί να γίνει «σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελόμενων επιτάσσει».

Συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης (βίντεο)

Πηγή dikaiologitika.gr