Σερβία: Τηλεφωνική συνομιλία Σελάκοβιτς-Τσαβούσογλου

0
45

Σερβία: Τηλεφωνική συνομιλία Σελάκοβιτς-Τσαβούσογλου

Οι διμερείς σχέσεις και το Βοσνιακό στο επίκεντρο τηλεφωνικής συνομιλίας των ΥΠΕΞ Σερβίας και Τουρκίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Νίκολα Σελάκοβιτς, επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που θα απασχολήσουν το 3ο  Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας των δύο χωρών που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου στην Τουρκία.

Ο Σελάκοβιτς επισήμανε ότι η Σερβία αποδίδει μεγάλη σημασία στην συνεργασία με την Τουρκία και εξέφρασε το ενδιαφέρον του Βελιγραδίου για την υπογραφή περισσότερων συμφωνιών την προσεχή περίοδο, αναφέρεται στο ανακοινωθέν του σερβικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας επισήμανε ότι οι διμερείς σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο ιστορικά επίπεδο γεγονός που απέδωσε στις προσωπικές σχέσεις των προέδρων Βούτσιτς και Ερντογάν.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών ασχολήθηκαν και με την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Ο Νίκολα Σελάκοβιτς τόνισε ότι «η πολιτική κρίση στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη πρέπει να ξεπεραστεί μόνο με διάλογο ενώ κάθε μονομερής ενέργεια ή προσπάθεια επιβολής λύσης δεν θα φέρει κάποιο καλό αποτέλεσμα».

Ανταπόκριση: Νίκος Πέλπας

 

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr