Πώς ο ΟΑΣΑ θα αντιμετωπίσει την αύξηση αναρρωτικών αδειών στα μέσα μεταφοράς λόγω Όμικρον

(Φωτ.: INTIME)

Ο ΟΑΣΑ πραγματοποιεί ασκήσεις επί χάρτου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο αύξησης αναρρωτικών αδειών των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Η Όμικρον έχει σημάνει συναγερμό και στη διοίκηση του ΟΑΣΑ όπου έχουν εκπονηθεί σχέδια για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης αύξησης αναρρωτικών αδειών των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Ο σχεδιασμός αφήνει περιθώρια ευελιξίας και λαμβάνει υπόψη διάφορα πιθανά σενάρια για αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας, τονίζεται σε σχετικά ανακοίνωση. Επισημαίνεται δε, ότι η λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών θα διασφαλιστεί σε κάθε περίπτωση με τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του ΟΑΣΑ.

Στο τραπέζι έχουν πέσει εναλλακτικά προγράμματα δρομολόγησης λεωφορείων και συρμών, τα οποία θα ανταποκρίνονται σε διάφορα σενάρια μείωσης του αριθμού των διαθέσιμων οδηγών, αλλά και ανάλογα με την επιβατική κίνηση, η οποία εκτιμάται ότι συνολικά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα είναι μειωμένη λόγω της πανδημίας.

Σημειώνεται ακόμη ότι τα ειδικά αναλυτικά προγράμματα δρομολόγησης έχουν σχεδιαστεί για όλες τις γραμμές του δικτύου, με προτεραιότητα στις γραμμές υψηλής ζήτησης κατά τις ώρες αιχμής, λαμβάνοντας υπόψη την εκτιμώμενη, ανά σενάριο, διαθεσιμότητα των οδηγών.

«Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ανάλογα με την επιβατική κίνηση και την κινητικότητα των πολιτών, όπως αναμένεται να διαμορφωθεί λόγω αύξησης των κρουσμάτων, θα εξακολουθήσει να παρέχεται ικανοποιητικό επίπεδο συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης. Από την ΟΣΥ και τη ΣΤΑΣΥ λαμβάνονται ήδη όλα τα απαραίτητα λειτουργικά μέτρα, ώστε να είναι διαθέσιμο, στο μέγιστο δυνατό, το προσωπικό που δύναται να εργαστεί, υπό τις έκτακτες αυτές συνθήκες», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο ΟΑΣΑ υπενθυμίζει ότι από την πρώτη στιγμή έχουν ληφθεί και εφαρμόζονται αδιαλείπτως μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζόμενων στα ΜΜΕ και υπογραμμίζει ότι ο σχεδιασμός θα αναπροσαρμόζεται διαρκώς ανάλογα με την κατάσταση αφού η πανδημία έχει δυναμική εξέλιξη.

Πώς ο ΟΑΣΑ θα αντιμετωπίσει την αύξηση αναρρωτικών αδειών στα μέσα μεταφοράς λόγω Όμικρον

Πηγή dikaiologitika.gr