Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου για την Ημέρα της Αυστραλίας

0
12

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου για την Ημέρα της Αυστραλίας

«Η Ομογένειάς μας, ως αναπόσπαστο και δυναμικό κομμάτι της αυστραλιανής κοινωνίας, εορτάζει υπερήφανα τη σημερινή ημέρα, η οποία σηματοδοτεί τη σύνθεση, τη συνεργασία, τον αλληλοσεβασμό και την ενότητα του αυστραλιανού έθνους», σημειώνει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, σε μήνυμά του για την Εθνική Ημέρα της Αυστραλίας. Τονίζοντας τη σημασία που έχουν οι αξίες αυτές και κατά την τρέχουσα δοκιμασία της πανδημίας, ο Σεβασμιώτατος επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η Ημέρα της Αυστραλίας μάς υπαγορεύει να παραμερίσουμε τα “εγώ”, να προτάξουμε το “εμείς” και να σεβαστούμε το πρόσωπο του πλησίον, όποιο κι αν είναι αυτό».

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος προτρέπει «να αντλήσουμε τα σωστά διδάγματα από την ιστορία του ευλογημένου αυτού τόπου, όπου ο Θεός έταξε να συνυπάρξουν άνθρωποι με διαφορετικές καταβολές και με διακριτά πολιτισμικά χαρακτηριστικά». «Οι λαμπρότερες σελίδες στο κεφάλαιο του αυστραλιανού έθνους έχουν γραφθεί με τη μελάνη της συμφιλίωσης, της αλληλοκατανόησης και του εμπράκτου σεβασμού του ενός προς τον άλλον», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων. Μνημονεύει, τέλος, τη συνεισφορά των Ελλήνων μεταναστών στο έργο της οικοδόμησης μιας ακμάζουσας και ανοιχτής κοινωνίας στην Αυστραλία, δηλώνοντας ταυτόχρονα σεβασμό προς τη συνεισφορά όλων των λοιπών κοινοτήτων, ιδίως των Αυτοχθόνων.

Επισυνάπτεται ολόκληρο το Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου για την Ημέρα της Αυστραλίας στην ελληνική και αγγλική.

Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ, Αυστραλία

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr