Λαβρόφ: Η Ελλάδα δεν επιθυμεί αυστηρότερες κυρώσεις από τη Δύση κατά της Ρωσίας

Λαβρόφ: Η Ελλάδα δεν επιθυμεί αυστηρότερες κυρώσεις από τη Δύση κατά της Ρωσίας

Η Ρωσική Ομοσπονδία, βλέπει ότι η Ελλάδα, δεν θέλει να αυστηροποιήσει τις δυτικές αντιρωσικές κυρώσεις και πιστεύει ότι η Αθήνα θα κάνει μια επιλογή που θα είναι σύμφωνη με τις πεποιθήσεις της. Αυτό δήλωσε την Παρασκευή, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων της ρωσικής διπλωματίας το 2021.

«Καταλαβαίνω ότι η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά βλέπουμε επίσης ότι η Ελλάδα δεν θέλει να ακολουθήσει τον δρόμο της σύσφιξης των αντιρωσικών κυρώσεων, η Ελλάδα, καταρχήν, δεν απολαμβάνει αυτό που συμβαίνει τώρα μεταξύ της Δύσης. Εμπιστευόμαστε τους Έλληνες φίλους μας ότι με τη σοφία τους θα κάνουν επιλογές που συνάδουν με τις πεποιθήσεις τους».

Σημείωσε ότι πρόσφατα σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Νίκο Δένδια, συζήτησαν και θέματ της εμπλοκής νέας αμερικανικής βάσης στη Βόρεια Ελλάδα για μεταφορά όπλων στην Ουκρανία. «Θίξαμε το θέμα των νέων βημάτων που έχουν γίνει στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις για την αναβάθμιση του καθεστώτος του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης για τους σκοπούς του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και διαβάσαμε προς ποιες κατευθύνσεις θα χρησιμοποιήσουν οι Αμερικανοί αυτό το λιμάνι».

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας, Μόσχα

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr