Η μετάλλαξη Όμικρον έφερε νέα μέτρα και στη Βουλή, ένας βουλευτής ανεμβολίαστος

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Νέα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού λαμβάνει η Βουλή των Ελλήνων όπου ένας βουλευτής παραμένει ανεμβολίαστος.

Μετά από σχετική εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας υγειονομικής κάλυψης, πάρθηκαν αποφάσεις στη Βουλή για την προστασία από την πανδημία του κορονοϊού και ειδικότερα από τη μετάλλαξη Όμικρον.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ανακοίνωσε τα νέα μέτρα. Ανάμεσά τους είναι ο περιορισμός του αριθμού των βουλευτών που θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα σε όλες τις αίθουσες του Κοινοβουλίου, η τηλεργασία στις υπηρεσίες της Βουλής που το επιτρέπουν, η απολύμανση των χώρων με ειδικές συσκευές αλλά και ο περιορισμός των ταξιδιών στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού έργου στο εξωτερικό.

Αναλυτικά τα μέτρα που αποφασίστηκαν:

– Μείωση αριθμού βουλευτών που θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα στις αίθουσες.100 για Ολομέλεια, 40 για Γερουσία, μόλις 6 για τις μικρότερες. Τοποθέτηση συσκευών απολύμανσης του αέρα με ειδικά φίλτρα

– Περιορισμών ταξιδιών στο εξωτερικό (στο πλαίσιο κοινοβουλευτικών αποστολών) και πάγωμα των επισκέψεων στις εκθέσεις που διατηρεί η Βουλή

– Διεύρυνση της επιστολικής ψήφου και εγγραφή ομιλητών μέσω ενημέρωσης των κομμάτων και όχι προσωπικά στο σύστημα

– Ενεργοποίηση τηλεργασίας σε ποσοστό ως και 50% στις υπηρεσίες της Βουλής που το επιτρέπουν (δεν μπορεί να γίνει πχ στην καθαριότητα)

Ένας βουλευτής ανεμβολίαστος

Παράλληλα με βάση την ενημέρωση του Κ. Τασούλα, ένας βουλευτής από τους 300 δεν έχει προχωρήσει στον εμβολιασμό του, παρότι δικαιολογείται για λόγους υγείας. Είναι ωστόσο χαρακτηριστικό πως και άλλα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας που δεν είχαν εμβολιαστεί, το έπραξαν μετά την έκλειψη του λόγου για τον οποίον απείχαν (πχ εγκυμοσύνη).

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Βουλή θα συνεχίσει τον κυκλικό έλεγχο των κρουσμάτων με περιοδικά rapid test. Ήδη μετά τον πρώτο γύρο ελέγχων που πραγματοποιήθηκε την τρέχουσα εβδομάδα, εντοπίστηκαν 9 συνολικά κρούσματα σε υπαλλήλους και εργαζόμενους στο μέγαρο, σε συνολικά 293 τεστ.

Η μετάλλαξη Όμικρον έφερε νέα μέτρα και στη Βουλή, ένας βουλευτής ανεμβολίαστος

Πηγή dikaiologitika.gr