Έφτασε το χάπι για τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Έφτασε το χάπι για τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Έτοιμες προς διάθεση σε ασθενείς και στην Ελλάδα είναι χιλιάδες θεραπείες κατά της COVID-19 της εταιρείας MSD. Αποτελεσματικό το χάπι κατά του κορονοϊού

Με την παραλλαγή Όμικρον να “σαρώνει” και την Ελλάδα, αυξάνοντας τα κρούσματα και αναπόφευκτα διατηρώντας υψηλά τον αριθμό των συμπτωματικών ασθενών και όσων κινδυνεύουν να εμφανίσουν σοβαρότερη μορφή της COVID-19, στη χώρα μας βρίσκονται ήδη οι πρώτες χιλιάδες θεραπείες της MSD.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του news4health, 5.760 θεραπείες molnupiravir βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Αθήνα, από όπου θα διατεθούν βάσει των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.

Θυμίζουμε ότι το molnupiravir διατίθεται σε κάψουλες και θα πρέπει να λαμβάνεται δύο φορές την ημέρα για πέντε ημέρες. Σημαντική είναι η χορήγηση του όσο το δυνατόν νωρίτερα μετά την διάγνωση της COVID-19 και εντός πέντε ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Αποτελεσματικές κατά της Όμικρον οι θεραπείες δια στόματος

Τα διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι τόσο το αντιικό χάπι της Pfizer όσο και αυτό της MSD παραμένουν αποτελεσματικά κατά της μετάλλαξης Όμικρον, ανέφερε ένας κορυφαίος αξιωματούχος του FDA την Πέμπτη.

«Τα υπάρχοντα δεδομένα που έχουμε υποδεικνύουν ότι τα χάπια είναι αποτελεσματικά κατά της Όμικρον» είπε η Δρ Patrizia Cavazzoni, προσθέτοντας ότι και τα δύο φάρμακα παρεμβαίνουν στον τρόπο αναπαραγωγής του ιού, μια διαδικασία που δεν αλλάζει σε διάφορες παραλλαγές.

Έφτασε το χάπι για τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Πηγή dikaiologitika.gr