Από την Αττική Οδό απεγκλωβίστηκαν 1.800 οχήματα, δυσκολίες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ για τις βλάβες

0
31
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού οδηγών και οχημάτων από την Αττική Οδό όπως και οι εργασίες για αποκατάσταση ηλεκτροδότησης όπου έχει κοπεί το ρεύμα.

Αυτοί είναι οι δύο βασικοί άξονες στους οποίους επικεντρώνεται αυτή τη στιγμή ο κρατικός μηχανισμός ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση από τα σοβαρά προβλήματα που επέφερε η κακοκαιρία «Ελπίς».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η εικόνα σήμερα το πρωί έχει ως εξής:

Απεγκλωβισμοί:

Μέχρι σήμερα στις 08:00 το πρωί: Από την Αττική οδό έχουν απεγκλωβιστεί 1.800 οχήματα μένουν 1.200 ακόμη, τα περισσότερα από τα οποία τα έχουν εγκαταλείψει οι οδηγοί οι οποίοι απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια του κρατικού μηχανισμού. Έχουν απεγκλωβιστεί 3.500 άνθρωποι με την υποστήριξη του στρατού, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας. Με τον προαστιακό μεταφέρονταν όλη νύχτα άνθρωποι στο αεροδρόμιο. Υπάρχει σχέδιο απομάκρυνσής τους από το αεροδρόμιο με τον προαστιακό, με την επιχείρηση να είναι σε εξέλιξη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας διανεμήθηκαν από το Στρατό/αστυνομία/πυροσβεστική/Πολιτική Προστασία 1.040 κουβέρτες, 600 μερίδες φαγητό, 5000 μπουκάλια νερό.

Αποζημίωση από Αττική οδό:

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας της Αττικής Οδού και ζήτησε την καταβολή του ποσού των 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο. Η εταιρεία το αποδέχθηκε. Σχετικά με τις ευθύνες της εταιρίας θα ακολουθήσουν και άλλες κινήσεις.

Δυσκολία φαινομένου:

Στην Αττική σύμφωνα με τους ειδικούς εξελίχθηκε η μεγαλύτερη χιονοθύελλα των τελευταίων ετών. Το φαινόμενο ήταν μεγαλύτερο σε ένταση και ταχύτερο σε έλευση από κάθε από κάθε μετεωρολογική πρόγνωση.

Τα βασικά προβλήματα:

1. Αττική οδός: συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού,
2. Αποκατάσταση ηλεκτροδότησης όπου έχει κοπεί το ρεύμα. Υπάρχει μεγάλη δυσκολία πρόσβασης των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ για να αποκαταστήσουν τις βλάβες. Είναι σε συνεννόηση με Πολιτική Προστασία και ΠΥ για διευκόλυνση πρόσβασης.

Από το πρωί γίνεται επιχείρηση και ο κόσμος/επιβάτες τρένων που είχαν ατύχημα στην Οινόη έχουν μπει μέσα σε λεωφορεία που θα τους γυρίσουν στην Αθήνα. 

Εικόνα νοσοκομείων σε επίμαχες περιοχές:

  • 2η ΥΠΕ κύλησαν ομαλά εφημερίες σε Ασκληπιείο και Θριάσιο. Προσέλευση στο Κρατικό Νίκαιας που εφημερεύει σήμερα από 8:00 γίνεται ικανοποιητικά έως καλά.
  • 1η ΥΠΕ ομαλή εφημερία σε «Ιπποκράτειο» και «Ερυθρό» με προβλήματα ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίστηκαν.

Οι επόμενες εφημερίες νοσοκομείων ξεκινούν 14:30. Το ΕΚΑΒ αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες. Υπήρξε αδυναμία προσέγγισης σε δεκάδες περιστατικά και έχουμε σχεδόν 80 σε εκκρεμότητα εξυπηρέτησης.

Από την Αττική Οδό απεγκλωβίστηκαν 1.800 οχήματα, δυσκολίες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ για τις βλάβες

Πηγή dikaiologitika.gr