Ζέττα Μακρή: Δεν υπήρξε ποτέ θέμα να κλείσουν νωρίτερα ή να ανοίξουν αργότερα τα σχολεία

eurokinissi

Για ακόμα μία φορά απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν νωρίτερα ή να ανοίξουν αργότερα τα σχολεία η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

«Το σχολείο δεν οδηγεί την πανδημία, αλλά την ακολουθεί. Σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, τα σχολεία δεν θα έπρεπε να κλείσουν νωρίτερα, δεν υπάρχουν ανησυχητικά δείγματα» ανέφερε η υφυπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως σημείωσε, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρξει τροποποίηση στο άνοιγμα των σχολείων, ενώ δεν αναμένεται κάποια αλλαγή στο υπάρχον πρωτόκολλο λειτουργίας.

«Δεν τέθηκε στο τραπέζι θέμα να κλείσουν νωρίτερα ή να ανοίξουν αργότερα τα σχολεία, το λέω με απόλυτη ειλικρίνεια» συνέχισε η Ζέττα Μακρή.

Αναφορικά με το αν πρέπει να πραγματοποιούνται κανονικά η όχι οι σχολικές εκδρομές, η υφυπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι αυτό το αποφασίζουν οι σχολικές μονάδες.

«Το Υπουργείο έχει μετατρέψει σε πολιτικές αποφάσεις τις εισηγήσεις των ειδικών που αφορούν την μετακίνηση μαθητών και του ενήλικου πληθυσμού. Όταν εφαρμόζονται οι οδηγίες και τηρούνται τα μέτρα, δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος» κατέληξε.

Ζέττα Μακρή: Δεν υπήρξε ποτέ θέμα να κλείσουν νωρίτερα ή να ανοίξουν αργότερα τα σχολεία

Πηγή dikaiologitika.gr