Βρετανία: 14 θάνατοι από την παραλλαγή Όμικρον – Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα

Βρετανία: 14 θάνατοι από την παραλλαγή Όμικρον – Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα

Εντείνεται η ανησυχία για τη διασπορά της παραλλαγής Όμικρον στη Βρετανία που μετρά ήδη 14 θανάτους από αυτή την μετάλλαξη του κορονοϊού, ενώ νοσηλεύονται 129 άνθρωποι που έχουν μολυνθεί με το νέο στέλεχος του ιού. Η Βρετανίδα υφυπουργός Υγείας Γκίλιαν Κίγκαν δήλωσε στο Sky News ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν θα διστάσει να εφαρμόσει περαιτέρω περιορισμούς εξαιτίας της Covid-19, αν τα δεδομένα δείξουν πως είναι απαραίτητο.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σημείωσε την Τρίτη ότι δεν θα θέσει σε ισχύ νέους περιορισμούς στην Αγγλία πριν από τα Χριστούγεννα, όμως η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη και η κυβέρνηση μπορεί να χρειαστεί να ενεργήσει μετά.

Στην Αγγλία η αυτοαπομόνωση όσων έχουν προσβληθεί από κορονοϊό μειώνεται από τις 10 ημέρες στις επτά με διπλό αρνητικό τεστ.

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας ανέφερε ότι η σχετική απόφαση ελήφθη μετά από σύσταση των ειδικών. Η αλλαγή στον αριθμό των ημερών της καραντίνας εφαρμόζεται την ώρα που αυξάνονται τα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον στη χώρα, προκαλώντας ελλείψεις στο προσωπικό υπηρεσιών υγείας, επιχειρήσεων και τρένων.

Για όσους έχουν λάβει μόνο μία δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 και έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα του ιού, εξακολουθεί να ισχύει η καραντίνα των 10 ημερών.

Πηγές: BBC, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr