Τσίπρας: «Τραγική η κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς – Να ληφθούν άμεσα μέτρα»

(Φωτ.: Eurokinissi)

Για «τραγική» κατάσταση συγχρωτισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία των πολιτών εν μέσω του νέου κύματος της πανδημίας.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντηση που είχε με το συνδικάτο εργαζομένων στον ΟΑΣΑ και των θυγατρικών εταιρειών, ενώ η η βασική αρχή των μέτρων κατά του κορονοϊού είναι η αρχή του μη συγχρωτισμού, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και ιδιαίτερα στα λεωφορεία η κατάσταση είναι «τραγική» τα δύο τελευταία χρόνια.

«Είναι αδιανόητο εδώ και δύο χρόνια να μην έχουν γίνει κινήσεις να αυξηθεί ο στόλος και να περιοριστεί ο συγχρωτισμός» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, όχι μόνο για να προστατευτούν οι πολίτες αλλά και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, όπως ανέφερε.

Στην συνέχεια κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση της ΝΔ που ακύρωσε τον εν εξελίξει διαγωνισμό για την προμήθεια 750 λεωφορείων αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας το 2019. Όπως είπε, «έχει μια ιδιαιτερότητα αυτή η κυβέρνηση, γιατί θέλει να θέτει η ίδια και οι υπουργοί της τους όρους κάθε διαγωνισμού – και ο νοών νοήτω».

«Το αποτέλεσμα είναι να βρισκόμαστε εδώ και δύο χρόνια με έναν διαγωνισμό που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί και δεν ολοκληρώνεται. Αν είχαν αφήσει τον διαγωνισμό της προηγούμενης κυβέρνησης, σήμερα θα είχαμε τα μισά από τα 750 λεωφορεία και στο επόμενο διάστημα θα παραλαμβάναμε και τα υπόλοιπα μισά» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας και άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης που προχωρά σε επιλογές του ποδαριού, όπως leasing οχημάτων χωρίς παράθυρα εν μέσω πανδημίας.

«Να ληφθούν άμεσα μέτρα»

«Θέλω να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και σημείωσε ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα.

«Μην ακούμε ανοησίες, η πανδημία δεν είναι πανδημία ανεμβολίαστων, μας αφορά όλους. Είναι δυστυχώς δεκάδες εμβολιασμένοι αυτοί που νοσούν, και δεν θα τελειώσει εδώ. Και με ένα σύστημα υγείας που έχει καταρρεύσει. Όφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε το κοινωνικό σύνολο, τους εαυτούς μας, τους εργαζόμενους, τους πολίτες. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι πρέπει εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα στα ΜΜΜ, για νέα λεωφορεία, για να σταματήσει ο συγχρωτισμός των πολιτών που θέλουν να μετακινηθούν και δεν έχουν οικονομική δυνατότητα και στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες ο ένας πάνω στον άλλον» κατέληξε ο Αλ. Τσίπρας.

Τσίπρας: «Τραγική η κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς - Να ληφθούν άμεσα μέτρα»

Πηγή dikaiologitika.gr