Θεσσαλονίκη: Oμοφοβική επίθεση κατά μαθητριών σε σχολείο, παρέμβαση εισαγγελέα

Θεσσαλονίκη: Oμοφοβική επίθεση κατά μαθητριών σε σχολείο, παρέμβαση εισαγγελέα

Μαθητές αντέδρασαν όταν είδαν τα σημαιάκια ΛΟΑΤΚΙ, και στη συνέχεια κάποιοι άλλοι τα έσκισαν και επιτέθηκαν λεκτικά εναντίον των μαθητριών.

Άλλο ένα δυσάρεστο ομοφοβικό περιστατικό επίθεσης σημειώθηκε σε γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης με αφορμή σημαιάκια ΛΟΑΤΚΙ. 

Συγκεκριμένα απειλές και λεκτικές επιθέσεις από συμμαθητές τους δέχτηκαν δύο μαθήτριες γυμνασίου της Θεσσαλονίκης, επειδή στο πλαίσιο ανταλλαγής δώρων, ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εμφάνισαν σημαιάκια ΛΟΑΤΚΙ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr κάποιοι μαθητές αντέδρασαν μόλις είδαν τα σημαιάκια, ενώ στη συνέχεια κάποιοι άλλοι τα έσκισαν και επιτέθηκαν λεκτικά εναντίον των μαθητριών, χρησιμοποιώντας ανάρμοστες φράσεις, όπως: «Δε χωρά η ομοφυλοφιλία στην Ελλάδα»!

Τι περιγράφουν οι δύο μαθήτριες 

Τι ακριβώς συνέβη περιγράφει η μία μαθήτρια που δέχτηκε την επίθεση: 

«Μαζί με τα δώρα, τα πράγματα μας (και τις σημαίες στα χέρια) προσπαθήσαμε να κάνουμε αυτήν την απόσταση των 50 m από την τάξη στο γραφείο. Μέσα σ’ αυτά τα 50 m, 20 με 25 αγόρια άρχισαν και μας κυνηγούσανε, μας απειλούσαν, προσπαθούσαν να μας πιάσουν και να μας σκίσουν τις σημαίες. Μόλις φτάσαμε στο γραφείο επειδή από κάτω είχαν μαζευτεί γύρω στα 60 άτομα να μας φωνάζουν π@@νες, σατ@@ριες, κάτω οι gay στην Ελλάδα, θα σας βιάσουμε, Θα σε σκοτώσουμε Κλπ.»

Εισαγγελική παρέμβαση

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το περιστατικό που έχει αναστατώσει γονείς, μαθητές και καθηγητές στο γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης.

Ζητεί να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της φθοράς, της παράνομης βίας και οποίο άλλο αδίκημα προκύψει.

Στο πλαίσιο της έρευνας που θα διεξαχθεί από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης θα κληθούν να καταθέσουν μαθητές, γονείς κι άλλοι εμπλεκόμενοι.

Θεσσαλονίκη: Oμοφοβική επίθεση κατά μαθητριών σε σχολείο, παρέμβαση εισαγγελέα

Πηγή dikaiologitika.gr