Στη Λευκωσία την Παρασκευή ο Βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’ – Συνάντηση με τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη

Στη Λευκωσία την Παρασκευή ο Βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’ – Συνάντηση με τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη

Συνάντηση με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, θα έχει το απόγευμα της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα υποδεχθεί τον Βασιλιά της Ιορδανίας αύριο το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο. Θα ακολουθήσει κατ΄ιδίαν συνάντησή τους και στη συνέχεια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Βασιλιάς Αμπντάλα θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Κατά τις συνομιλίες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και θα συζητηθούν, ανάμεσα σε άλλα, οι διμερείς σχέσεις, οι δράσεις για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής και η πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, οι προσπάθειες για αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού και οι περιφερειακές εξελίξεις.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κος Αναστασιάδης θα απονέμει στον Βασιλιά της Ιορδανίας το Μέγα Περιδέραιο του Τάγματος του Μακαρίου Γ’ και ο Βασιλιάς Αμπντάλα Β’ θα απονείμει στον Πρόεδρο την ανώτατη τιμητική διάκριση της χώρας του.

Εξάλλου, στο περιθώριο της συνάντησης του Προέδρου Αναστασιάδη και του Βασιλιά της Ιορδανίας θα υπογραφούν: Συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για την Αποφυγή Διπλής Φορολογίας, Συμφωνία για την έκδοση φυγοδίκων και Μνημόνιο Αναπτυξιακής Συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών Κύπρου και Ιορδανίας.

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr