Σκάφος μετέφερε 92 μετανάστες στη Μάνη, ανάμεσά τους 54 παιδιά

Σκάφος μετέφερε 92 μετανάστες στη Μάνη, ανάμεσά τους 54 παιδιά

Πολίτης ενημέρωσε για το περιστατικό της προσάραξης του σκάφους και άμεσα έσπευσαν περιπολικά οχήματα και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού. 

Προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους που μετέφερε μετανάστες, σημειώθηκε την περασμενη Πέμπτη στο όρμο Γυαλιά Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα επί του ιστιοφόρου σκάφους με το όνομα “Wave Dancer”, επέβαιναν ενενήντα δύο αλλοδαποί (άνδρες, εκ των οποίων 54 ανήλικοι), στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.

Διερχόμενος πολίτης ενημέρωσε για το περιστατικό της προσάραξης του σκάφους και άμεσα στο σημείο έσπευσαν από ξηράς δύο περιπολικά οχήματα και από θαλάσσης ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν τα αστυνομικά τμήματα Αρεόπολης και Γυθείου καθώς και η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας για παροχή συνδρομής στις από ξηράς έρευνες.

Συλλήψεις 

Κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης και ελέγχου από το σημείο του συμβάντος, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 23, 24 και 28 ετών, που προσπαθούσαν να διαφύγουν.

Οι ανωτέρω τρεις συνελήφθησαν ως φερόμενοι διακινητές, καθόσον αναγνωρίσθηκαν από έτερους επιβαίνοντες αλλοδαπούς ως οι υπεύθυνοι για:

  • την παράνομη μεταφορά τους,
  • για έκθεση της ανθρώπινης ζωής σε κίνδυνο και
  • για απόπειρα παράνομης εισόδου στη χώρα χωρίς την τήρηση των νόμιμων διατυπώσεων.

Από το Λιμεναρχείο Γυθείου, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το εν λόγω σκάφος, ενώ από την προσάραξη του ιστιοφόρου σκάφους δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σκάφος μετέφερε 92 μετανάστες στη Μάνη, ανάμεσά τους 54 παιδιά

Πηγή dikaiologitika.gr