Σαρηγιάννης: Πρόταση για εβδομαδιαίο self test και στους εμβολιασμένους

0
15
Σαρηγιάννης: Πρόταση για εβδομαδιαίο self test και στους εμβολιασμένους

«Την επόμενη εβδομάδα θα δούμε την κορύφωση των θανάτων» τόνισε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εκφράζοντας την ανησυχία του για την επιβράδυνση της μείωσης που παρατηρείται τελευταία στα κρούσματα ενώ προτείνει self test και σε εμβολιασμένους.

Για «κορύφωση των θανάτων» μέσα στις επόμενες ημέρες προειδοποιεί ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, κρούοντας επίσης «καμπανάκι» για την πορεία των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος μιλώντας στο ΣΚΑΪ για την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων που παρατηρείται, τόνισε ότι καταγράφεται επιβράδυνση, κάτι που όπως είπε ανησυχεί τους ειδικούς.

«Μας ανησυχεί, πρέπει να καταλάβουμε τον λόγο» σημείωσε, προσθέτοντας ότι οφείλεται ενδεχομένως στο γεγονός πως δεν εφαρμόζονται τα μέτρα, κυρίως από την άποψη των ελέγχων.

Σε ό,τι αφορά στην πορεία των επιδημιολογικών δεικτών σημειώνει ότι:

«Σύμφωνα με τα μοντέλα μας  μέχρι τα Χριστούγεννα θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αποκλιμάκωση, η οποία θα είναι σημαντική. Τώρα έχουμε μεσοσταθμικά  γύρω στα 5.500-5.600 κρούσματα την ημέρα και μπορούν να φτάσουν στα 4.000, ακόμα και στα 3.000 ανάλογα με την επιτάχυνση που θα υπάρξει.

Οι ΜΕΘ έχουν φτάσει στην κορύφωση αυτή τη στιγμή και πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα πια. Χθες είχαμε μια μείωση στους νοσηλευόμενους, η οποία είναι απειροελάχιστη, αλλά είναι σημαντική γιατί δε βλέπουμε αύξηση. Οι θάνατοι θα περιοριστούν σε κάτω από τους 40 τη νέα χρονιά, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα δούμε την κορύφωση των θανάτων για να αρχίσουμε μετά να πέφτουμε. Προς τα Χριστούγεννα μπορεί να φτάσουμε στους 60 θανάτους, αλλά όχι χαμηλότερα.

Και αυτό εξαρτάται από το πόσο σοβαροί θα είμαστε πηγαίνοντας στα Χριστούγεννα», υπογραμμίζει. 

Τέλος, ο κ. Σαρηγιάννης προτείνει ως μέτρο τη διενέργεια ενός σελφ τεστ την εβδομάδα και στους εμβολιασμένους. 

Σαρηγιάννης: Πρόταση για εβδομαδιαίο self test και στους εμβολιασμένους

Πηγή dikaiologitika.gr