Πιστοποιητικό νόσησης: Κατατέθηκε η τροπολογία που μειώνει την ισχύ του

0
16
Πιστοποιητικό νόσησης: Κατατέθηκε η τροπολογία που μειώνει την ισχύ του

Στους τρεις μήνες μειώνεται η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης, κατόπιν σχετικής εισήγησης της επιτροπής των ειδικών και σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε.

Στους τρεις μήνες μειώνεται η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης, κατόπιν σχετικής εισήγησης της επιτροπής των ειδικών και με τροπολογία που κατατέθηκε πριν λίγο στη Βουλή.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ανέφερε:

«Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για μείωση του χρόνου ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης από τους 6 μήνες στους 3 μήνες, θα ακολουθήσει σχετική ΚΥΑ για την εφαρμογή των μέτρων, η οποία θα εξειδικεύσει τον τρόπο υλοποίησης της 3μηνης ισχύος, καθώς και νομοθετική τροπολογία για τις ειδικές κατηγορίες».

Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά τη Δευτέρα από τον Θ. Πλεύρη ενόψει της συμμετοχής του στο συμβούλιο υπουργών Υγείας, η Ελλάδα είναι σύμφωνη με την πρόταση της Κομισιόν για τη λήξη των ευρωπαϊκών πιστοποιητικών εμβολιασμού εννέα μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης (ή της πρώτης στην περίπτωση της Johnson & Johnson).

Η μεγάλη πλειονότητα των χωρών της ΕΕ στηρίζει αυτή την πρόταση, ωστόσο κάποιες επιμένουν ότι το όριο ισχύος πρέπει να τεθεί στους 12 μήνες.

Η τροπολογία

Λίγες ώρες μετά κατατέθηκε η τροπολογία που μειώνει πρακτικά την ισχύ των πιστοποιητικών νόσησης από έξι σε τρεις μήνες

Δείτε την τροπολογία ΕΔΩ

Πιστοποιητικό νόσησης: Κατατέθηκε η τροπολογία που μειώνει την ισχύ του

Πηγή dikaiologitika.gr