Παραδοχή Θεοδωρίδου: «Το ιδανικό θα ήταν κάθε χρόνο δόση εμβολίου όπως τα εποχικά» (βίντεο)

0
16
Παραδοχή Θεοδωρίδου: «Το ιδανικό θα ήταν κάθε χρόνο δόση εμβολίου όπως τα εποχικά» (βίντεο)

Στις φήμες που ακούγονται για την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, απάντησε σήμερα σε ερώτηση του News4Health.gr, η κ. Θεοδωρίδου, ενώ τόνισε πως «ακόμα έχουμε την τρίτη δόση».

Κάτι που ακούγεται τις τελευταίες ημέρες είναι το αν θα χρειαστούμε τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού, στην ενημέρωση σήμερα η κ. Θεοδωρίδου απάντησε σχετικά με τις συγκεκριμένες «φήμες»

«Μια δόση του εμβολίου κάθε χρόνο»

Σε ερώτηση του Dnews και του News4Health.gr για όλα αυτά που ακούγονται για την τέταρτη δόση η κ. Θεοδωρίδου απάντησε ότι «μας απασχολεί η τέταρτη δόση, ενώ ακόμα έχουμε την τρίτη δόση» και συνέχισε λέγοντας ότι «μια εικασία που θα ικανοποιούσε όλους, θα ήταν να χρειαστεί τέταρτη δόση στον χρόνο, όπως δηλαδή κάνουμε και στον εμβολιασμό των άλλων εμβολίων, δηλαδή στου κορονοϊού να είναι οι τρείς δόσεις ο βασικός εμβολιασμός και κάθε χρόνο να γίνεται μια δόση του εμβολίου, όπως τα εποχικά.»

«Ο παιδίατρος ξέρει πότε πρέπει να γίνουν τα υπόλοιπα εμβόλια»

«Το εμβόλιο στα παιδιά περιέχει το 1/3 του αντιγόνου της δόσης των ενηλίκων με δύο δόσεις σε 21 μέρες. Αν ένα παιδί νοσήσει, η δεύτερη δόση χορηγείται μετά από τρεις μήνες, κάτι ανάλογο με ό, τι συμβαίνει στους ενήλικες. Ο εμβολιασμός για Covid δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε αναβολές των άλλων εμβολιασμών», είπε λέγοντας πως ο παιδίατρος ξέρει πότε πρέπει να γίνουν και τα υπόλοιπα εμβόλια στα παιδιά.

Όσον αφορά στις παρενέργειες, η ίδια είπε πως είναι ανάλογες με των συνηθισμένων εμβολίων, όπως πυρετός ή τοπική αντίδραση στο σημείο της ένεσης.

Επιπλέον τόνισε ότι μέχρι σήμερα έχει εγκριθεί η χορήγηση 3ης δόσης σε παιδιά με ανοσοκαταστολή μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

{https://www.youtube.com/watch?v=MM-xCEHSdJ8&ab_channel=%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CE%9A%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7}

Παραδοχή Θεοδωρίδου: «Το ιδανικό θα ήταν κάθε χρόνο δόση εμβολίου όπως τα εποχικά» (βίντεο)

Πηγή dikaiologitika.gr