Οργή Πλεύρη για τις «VIP ΜΕΘ»: «Αυτοί που τα καταγγέλουν να πάνε στον εισαγγελέα»

0
19
Οργή Πλεύρη για τις «VIP ΜΕΘ»: «Αυτοί που τα καταγγέλουν να πάνε στον εισαγγελέα»

Σε μείζον πολιτικό ζήτημα εξελίσσεται το θέμα των καταγγελιών για της «VIP ΜΕΘ», με τον εξοργισμένο Θάνο Πλεύρη να τις χαρακτηρίζει από τη Βουλή «ψευδείς και συκοφαντικές»

«Είναι προσβολή όλου του υγειονομικού προσωπικού, γιατρών, νοσηλευτών, ΕΚΑΒ, όλων όσων εργάζονται για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και διαχειρίζονται την πλατφόρμα κλινών ΜΕΘ, οι αναφορές αυτές. Είναι αξιόποινη πράξη και πρέπει να λογοδοτήσουν όλοι όσοι τις μεταφέρουν. Δεν τολμούν να πούν όμως με ονόματα ποιοι είναι σε αυτό το κύκλωμα που κρατάει κλειστές ΜΕΘ», τόνισε ο κ. Θάνος Πλεύρης, ενώ ανακοίνωσε ότι ήδη κατέθεσε αναφορά στον ‘Αρειο Πάγο για αξιόποινες πράξεις.

«Μπορώ να δεχτώ την εύλογη κριτική αν ενισχύουμε ή όχι το ΕΣΥ, για τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά το να βρίσκονται κάποιοι και να λένε ότι υπάρχει κύκλωμα για να κρατούνται κλίνες ΜΕΘ για μερικούς, είναι αδιανόητο και πρέπει να τύχουν της αποδοκιμασίας όλων. Ήδη το έχει κάνει η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη. Αυτοί που τα λένε, να πάνε στον εισαγγελέα, όπως πήγα και εγώ, και να τα υποστηρίξουν», επεσήμανε ο κ. Πλεύρης.

«Ελάτε στη θέση μου»

Στην παρατήρηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη, ότι «συνεχίζει να υιοθετεί ασυνήθιστα υψηλούς τόνους», ο κ. Πλεύρης απάντησε χαρακτηριστικά:

«Ελάτε στη θέση μου. Είναι δυνατόν να υπάρχει στην ελληνική επικράτεια απόφαση να είναι κρατημένες κλίνες ΜΕΘ; Είναι δυνατόν να λέγεται ότι υπάρχει αδιαφανής διαδικασία στις κλίνες ΜΕΘ, που αφορά τις ζωές ανθρώπων; Είναι δυνατόν να μπορέσει να το υποστηρίξει αυτό κάποιος και να μην είναι οργισμένος; Χθες ανέφερα ότι η εισαγγελία έχει την ευθύνη να κινηθεί, αλλά προσέφυγα και προσωπικά στην εισαγγελία. Και θα κληθεί και θα ζητήσει συγγνώμη, όχι από τον υπουργό Υγείας αλλά από όλο το υγειονομικό προσωπικό που δίνει καθημερινά μάχη και το οποίο λοιδορεί».

Απαντώντας επίσης, στο σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΜέΡΑ25, Κλέωνα Γρηγοριάδη, ότι έπρεπε να επιταχθούν ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν, ο κ. Πλεύρης σημείωσε: «Οι ιδιωτικές κλινικές μονάδες βρίσκονται στο σύστημα πλατφόρμας του ΕΚΑΒ. Λειτουργούν ήδη και συνεργάζονται με το δημόσιο σύστημα υγείας. Δεν έχουμε σήμερα κομμουνισμό. Όταν επιτάσσεις κάτι το πληρώνεις» τόνισε, προσθέτοντας: «Είναι αυτονόητο ότι όταν πάρεις μια ιδιωτική κλίνη την πληρώνεις».

Στήριξη από Γεωργιάδη 

Να σημειωθεί ότι και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την παρέμβαση του στο νομοσχέδιο για την απολιγνιτοποίηση, χαρακτήρισε αυτονόητη την αναφορά του κ. Πλεύρη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις αθλιότητες που έχουν ειπωθεί όπως σημείωσε.

«Είναι άλλο πράγμα η αντιπαράθεση και άλλο οι αθλιότητες. Είναι παντελώς αδιανόητο, ο οποιοσδήποτε πολιτικός προϊστάμενος, να έδινε τέτοια εντολή που θα οδηγούσε σε απώλεια ανθρώπινων ζωών», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Οργή Πλεύρη για τις «VIP ΜΕΘ»: «Αυτοί που τα καταγγέλουν να πάνε στον εισαγγελέα»

Πηγή dikaiologitika.gr