Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Έχετε τις ίδιες ακραίες απόψεις με τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Έχετε τις ίδιες ακραίες απόψεις με τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Με την ονομαστική ψηφοφορία, ολοκληρώνεται απόψε (18/12), η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία της ψήφισης του Προϋπολογισμού του Κράτους για το 2022. 

Στο βήμα της Βουλής βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου τοποθετείται επ αφορμής της ψήφισης του Προϋπολογισμού.

«Εάν υπάρχει ένας πολιτικός στη χώρα που θα είχε ουσιαστικό όφελος από τις πρόωρες εκλογές δεν θα ήσασταν εσείς κ. Τσίπρα αλλά εγώ. Και στο παρελθόν ουκ ολίγες ευκαιρίες για να πάω σε πρόωρες εκλογές με το αποτέλεσμα για την παράταξη μας να ήταν καλύτερο από τις εκλογές του 2019. Δεν το έκανα, δεν είμαστε το ίδιο, γιατί μας χωρίζει μια άβυσσος ευθύνης απέναντι στις ανάγκες της χώρας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για την κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2022.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως το μεγάλο πλεονέκτημα της χώρας και πηγή της ευημερίας είναι η πολιτική σταθερότητα.

«Θα ήταν μεγάλος πειρασμός να προκήρυσσα εκλογές σήμερα μόνο για να δω τον πανικό στο βλέμμα σας. Έχω εξήγηση γιατί ζητήσατε εκλογές σήμερα- όχι γιατί πιστεύετε πως θα είστε πρώτο κόμμα αλλά γιατί φοβάστε πως όσο περνάει ο χρόνος κινδυνεύετε να γίνετε τρίτο κόμμα, δίπλα σας είναι η αιτία», προσέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε: «Εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, στο τέλος της τετραετίας, είτε το ζητάτε, είτε όχι».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης αφού διάβασε απόσπασμα από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα σχολίασε:

«Αναρωτιέμαι, με όλους αυτούς τους Θεματοφύλακες του Συντάγματος έχετε καμία σχέση με όλα όσα λέτε; Τα ίδια λένε και αυτοί. Τις ίδιες ακραίες απόψεις. Στο περιθώριο της κοινωνίας είστε μια ακόμη φορά. Το Σύνταγμα ορίζει με σαφήνεια το πού ξεκινούν και πού σταματούν τα δικαιώματα των πολιτών. Στις εκλογές οι πολίτες θα κάνουν την επιλογή τους, ο κυρίαρχος λαός θα κάνει την επιλογή του.

Εχω υποχρέωση να προφυλάξω την ηρεμία αν εσείς έχετε την πρόθεση να οδηγήσετε σε αντιστάσεις, ανένδοτους εσείς θα έχετε τις συνέπειες από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού».

Ακολούθως ο πρωθυπουργός συνέχισε την ομιλία του αναφερόμενος στον προϋπολογισμό.

«Θα εστιάσω στην ουσία του προϋπολογισμού.

Είναι ένας νόμος διαφορετικός. Παρακολουθεί την εξέλιξη της οικονομίας. Καθορίζει το αποτύπωμά της στην κοινωνία. Συνοψίζει όσα πετύχαμε και άθροιζε όσα διεκδικούμε. Για αυτό η ψήφισή του ισοδυναμεί με ισχυρή επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής και των πολιτών στην κυβέρνηση».<

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Έχετε τις ίδιες ακραίες απόψεις με τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Πηγή dikaiologitika.gr