Μέχρι το Σάββατο η Επιτροπή Εμβολιασμών δίνει «πράσινο φως» σε αναμνηστική δόση σε τέσσερις αντί για έξι μήνες

eurokinissi

Μέχρι το Σάββατο το αργότερο θα έχει αποφασίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, αν θα δώσει το πράσινο φως για την αναμνηστική δόση μετά από τέσσερις και όχι έξι μήνες όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Να μειώσει το εξάμηνο που χρειάζεται κανείς να περιμένι από τη δεύτερη δόση ώστε να κάνει την αναμνηστική στους τέσσερις μήνες, θα εξετάσει σε συνεδρίασή της η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών που θα συνεδριάσει αύριο Παρασκευή ή το αργότερο μέχρι το Σάββατο.

Αν η απόφαση -όπως αναμένεται- είναι υπέρ του τετραμήνου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Dnews, η ανακοίνωση θα γίνει πιθανότατα τη Δευτέρα. Έπειτα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα τα ραντεβού ώστε όσοι έχουν συμπληρώσει τους τέσσερις μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους, να μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους για την τρίτη αναμνηστική δόση.

Την εξέλιξη είχε προαναγγείλει τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Υγείας που σημείωσε σήμερα πως «υπάρχει εισήγηση προς την επιτροπή των ειδικών να μειωθεί το διάστημα για την τρίτη δόση από το εξάμηνο στο τετράμηνο».

Άνοιξαν 60.000 ραντεβού για πρώτη και τρίτη δόση

Άνοιξαν το απόγευμα της Πέμπτης 60.000 ραντεβού στην πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού, όπως άλλωστε είχε προαναγγελθεί.

Από τη Δευτέρα, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, είχε δηλώσει πως τον Δεκέμβριο ο αριθμός των ραντεβού για εμβολιασμό θα αυξηθεί τόσο με επέκταση ωραρίου όσο και με προσθήκη ημερών και εμβολιαστικών κέντρων.

Όσοι επιθυμούν λοιπόν να κλείσουν νωρίτερα το ραντεβού τους μπορούν να το κάνουν μέσω του emvolio.gov.gr.

 

Μέχρι το Σάββατο η Επιτροπή Εμβολιασμών δίνει «πράσινο φως» σε αναμνηστική δόση σε τέσσερις αντί για έξι μήνες

Πηγή dikaiologitika.gr