«Με πλήρωσε ένας Ρομά», κατέθεσε ο τοξικομανής που εμβολιαζόταν για τρίτους

«Με πλήρωσε ένας Ρομά», κατέθεσε ο τοξικομανής που εμβολιαζόταν για τρίτους

Ο τοξικομανής ομολόγησε πως και στο παρελθόν είχε κάνει το ίδιο και ότι συνολικά έχει πολλές δόσεις εμβολίου. 

Νεαρός τοξικομανής περιέγραψε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς τον τρόπο με τον οποίο ένας Ρόμα τον προσέγγισε και του ζήτησε να κάνει το εμβόλιο αντί γι’ αυτόν έναντι αμοιβής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τιο iefimerida.gr στην κατάθεση αναφέρει:

«Όλα έγιναν προχθές στο νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» (πρώην Λοιμωδών) όπου συνελήφθη ένας 46χρονος γιατί διαπιστώθηκε ότι πήγε να εμβολιαστεί έχοντας στην κατοχή του άλλου ατόμου, ηλικίας 27 ετών! «Στις 16/12 στις 16:00 ενώ βρισκόμουν στην Ομόνοια με προσέγγισε έναν άγνωστο Ρόμα και μου πρότεινε να εμβολιαστεί αντί του χρηματικού ποσού των 25 ευρώ, παριστάνοντας έναν άλλον άνδρα που δεν γνωρίζω. Για αυτό πήγα να κάνω το εμβόλιο. Είμαι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και συχνάζω στην Ομόνοια»

Το είχε κάνει επάγγελμα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τοξικομανής ομολόγησε πως και στο παρελθόν είχε κάνει το ίδιο και ότι συνολικά έχει πολλές δόσεις εμβολίου με αυτόν τον τρόπο για λογαριασμό άλλων. Ο ίδιος συνελήφθη για υφασματικές εγγραφές και ψευδή βεβαίωση. Παράλληλα, εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο πραγματικός κάτοχος της ταυτότητας, ο οποίος δήλωσε ότι είχε την ταυτότητα του.

Οι συλληφθέντες πρέπει να οδηγηθούν τη Δευτέρα στον Ανακριτή για να απολογηθούν. Η συγκεκριμένη ενέργεια συνιστά ακόμη μία προσπάθεια ατόμων που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, ωστόσο αναζητούν παράνομο τρόπο για να κάνουν πιστοποιητικό προκειμένου να αποφύγουν τους περιορισμούς.

«Με πλήρωσε ένας Ρομά», κατέθεσε ο τοξικομανής που εμβολιαζόταν για τρίτους

Πηγή dikaiologitika.gr