Καιρός-Meteo: Ψυχρό μέτωπο απειλεί τη μισή Ελλάδα την Τρίτη – Που θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός-Meteo: Ψυχρό μέτωπο απειλεί τη μισή Ελλάδα την Τρίτη - Που θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας

Πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρα μας την Τρίτη, καθώς θα «εισβάλλουν» ψυχρές αέριες μάζες επηρεάζοντας καθοριστικά τον καιρό.

Συννεφιές αναμένονται στα κεντρικά και νότια, καθώς και στο υπόλοιπο Αιγαίο. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως σε ορεινές περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στα ανατολικά, νοτιοανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού για την Ελλάδα από την υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στα κεντρικά και νότια καθώς και στο υπόλοιπο Αιγαίο αναμένονται τοπικές νεφώσεις, που κατά διαστήματα θα είναι αυξημένες. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά της Στερεάς, Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με διαστήματα αραιών νεφώσεων.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -9 έως 2 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -4 έως 7, στη Θεσσαλία από -2 έως 8, στην Ήπειρο από -3 έως 12, στην ανατολική Στερεά από 0 έως 9, στη δυτική Στερεά από 3 έως 11, στην Πελοπόννησο από -1 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 2 έως 12, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 2 έως 7, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 2 έως 9, στις Κυκλάδες από 2 έως 12, στα Δωδεκάνησα από 8 έως 13 και στην Κρήτη από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη θερμοκρασία στα βόρεια, ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, καθώς στο Αιγαίο, αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετράωρου.

{https://twitter.com/meteogr/status/1472906613308760074?s=20}

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνεις 3 έως 5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Καιρός-Meteo: Ψυχρό μέτωπο απειλεί τη μισή Ελλάδα την Τρίτη - Που θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας

Πηγή dikaiologitika.gr