Και αυτή τη βδομάδα τα δωρεάν self test, μέχρι πότε η παραλαβή τους

0
20
eurokinissi

Συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα η διανομή των δωρεάν self test σε όσους πολίτες δεν το έχουν προμηθευτεί, με στόχο την καλύτερη δυνατή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού κατά τις γιορτές.

Συγκεκριμένα, από σήμερα Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου και έως τις 18/12 και ώρα 17.00, οι ενήλικοι πολίτες, εμβολιασμένοι και μη, που διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ, θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν ένα self test από τα φαρμακεία της χώρας.

Η δωρεάν διάθεση self test θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έτσι ώστε οι φαρμακοποιοί κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Tο μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά καλούνται όλοι οι πολίτες να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο έως τις 18/12, ώστε να περιοριστεί το ιικό φορτίο ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Επειδή το self test δεν είναι υποχρεωτικό, δεν χρειάζεται και να το δηλώσουμε πουθενά. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ένα ακόμη δωρεάν self test θα δικαιούνται οι πολίτες και την εβδομάδα μετά την Πρωτοχρονιά (3-7 Ιανουαρίου).

 

Και αυτή τη βδομάδα τα δωρεάν self test, μέχρι πότε η παραλαβή τους

Πηγή dikaiologitika.gr