Η Wolt… ποντάρει στα σούπερ μάρκετ

Η Wolt... ποντάρει στα σούπερ μάρκετ

Η Wolt θα κινηθεί φέτος στη χώρα μας με διαχείριση τζίρου παραγγελιών στα επίπεδα των 110 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το έσοδο της εταιρείας (θα προκύψει στην ελληνική αγορά από τις συνεργασίες της με συνολικά 4.500 επιχειρήσεις), θα κλείσει στα 27 εκατ. ευρώ από 7,3 εκατ. ευρώ.

Η αγορά του food delivery παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη, όπως και το e-retail στο οποίο δραστηριοποιείται η Wolt μέσα από την πλατφόρμα Wolt Market, η οποία πλέον και στρατηγικά λειτουργεί ως αυτόνομη επιχειρηματική οντότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Στόχος της εταιρείας για την ελληνική αγορά είναι να ενισχύσει τη δραστηριοποίησή της στη λιανική, όπου συνεργάζεται με μικρά σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, ανθοπωλεία, κρεοπωλεία, βιβλιοπωλεία και αρκετές ακόμη επιχειρήσεις, αποτελώντας έναν ισχυρό παίκτη και «ανταγωνιστή» των παραδοσιακών σούπερ μάρκετ, κερδίζοντας μέρος του τζίρου από τη συγκεκριμένη αγορά.

Στις προτεραιότητες της εταιρείας για το προσεχές χρονικό διάστημα τίθεται η επέκταση από τα εστιατόρια, στον τομέα της λιανικής, διευρύνοντας τις συνεργασίες με επιχειρήσεις στο πλαίσιο του Wolt Market.

Πηγές κοντά στην εταιρεία, ανέφεραν ότι η Wolt από την έναρξη της λειτουργίας της στην Ελλάδα προ τριετίας έως και σήμερα έχει συνεργαστεί με 6.500 διανομείς και τώρα διατηρεί 4.500 διανομείς στον τομέα του delivery, καθώς και 200 άτομα προσωπικό.

Η κεντρική βάση ανάπτυξης τεχνολογιών της Wolt βρίσκεται στο Ελσίνκι, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στην Ελλάδα η εταιρεία δραστηριοποιείται με τέσσερις βασικούς άξονες λειτουργίας:

  • τον τομέα των πωλήσεων (υπεύθυνος για την σύναψη συμφωνιών με τα καταστήματα όπως εστιατόρια και σημεία λιανικής πώλησης)
  • το τμήμα marketing,
  • τον τομέα λειτουργίας (έχει την ευθύνη της διανομής και των διανομέων)
  • τον τομέα τεχνικής υποστήριξης (support) με 24ωρη αρμοδιότητα παρακολούθησης ορθής λειτουργίας της πλατφόρμας της Wolt και των υπηρεσιών της και την επίλυση τυχόν προβλημάτων που προκύπτουν.

Η εταιρεία για να μπορεί να εξυπηρετεί τις παραγγελίες του Wolt Market, έχει δημιουργήσει τρία dark stores στην Αττική (Νέος Κόσμος, Μαρούσι, Περιστέρι) και επίκειται η λειτουργία ενός ακόμη στη Γλυφάδα έως το τέλος του έτους.

Παράλληλα, διατηρεί ένα ακόμη στην περιοχή Παπάφη (Θεσσαλονίκη). Τα γραφεία της βρίσκονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ η διοίκηση της Ελλάδας υπό τον Δημήτρη Καρέλο, έχει στην ευθύνη της και άλλες δύο χώρες, την Κύπρο και τη Μάλτα.

Η Wolt, σε διεθνές επίπεδο, δραστηριοποιείται σε 23 χώρες παγκοσμίως στην Ευρώπη, στην Κεντρική Ασία, στο Ισραήλ και στην Ιαπωνία.

Η Wolt... ποντάρει στα σούπερ μάρκετ

Πηγή dikaiologitika.gr