Η Πολωνία κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για γιατρούς, δασκάλους και σώματα ασφαλείας

pixabay

Υποχρεωτικός γίνεται ο εμβολιασμός για μια σειρά εργαζόμενους αλλά και τα σώματα ασφαλείας στην Πολωνία από την 1η Μαρτίου.

Νέα μέτρα ετοιμάζει η Πολωνία από την 1η Μαρτίου του νέου έτους. Ο εμβολιασμός γίνεται υποχρεωτικός για γιατρούς, δασκάλους και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας.

Ο αριθμός των ημερήσεων κρουσμάτων στη μεγαλύτερη χώρα – μέλος της ανατολικής ΕΕ έχει σταθεροποιηθεί, παραμένει σε υψηλά επίπεδα και οι αρχές φοβούνται ότι το νέο παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον μπορεί να πυροδοτήσει άλμα στις μολύνσεις.

Ο υπουργός Άνταμ Νιτζίλσκι είπε ότι το όριο για τον αριθμό των ατόμων που επιτρέπονται σε δημόσιους χώρους, όπως εστιατόρια και κινηματογράφοι, θα μειωθεί στο 30%, χωρίς να περιλαμβάνονται οι εμβολιασμένοι, από το 50% που ισχύει σήμερα. Οι επιχειρήσεις θα είναι υποχρεωμένες να ελέγχουν τα πιστοποιητικά Covid των πελατών τους.

Τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης θα είναι κλειστά από τις 15 Δεκεμβρίου και την παραμονή καθώς και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς μόνο 100 άνθρωποι θα επιτρέπεται να εισέλθουν σε αυτά, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι εμβολιασμένοι.

 

Η Πολωνία κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για γιατρούς, δασκάλους και σώματα ασφαλείας

Πηγή dikaiologitika.gr