Η Euroleague αλλάζει το πρωτόκολλο για τον κορονοϊό

Η Euroleague αλλάζει το πρωτόκολλο για τον κορονοϊό

Η EuroLeague Basketball θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, όπου θα πέσει στο τραπέζι το ενδεχόμενο αναθεώρησης του πρωτοκόλλου για τον κορονοϊό και τα δεδομένα που ισχύουν όσον αφορά τον τρόπο που επηρεάζει τη διοργάνωση.

Η τελευταία εξέλιξη σε ό,τι αφορά την EuroLeague και τις επιπτώσεις της πανδημίας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης ήταν η αναβολή του προγραμματισμένου για το βράδυ της Πέμπτης 30/12 αγώνα στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Ζάλγκιρις.

Συγκεκριμένα, λίγες ώρες πριν το τζάμπολ του αγώνα με τους Λιθουανούς, οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν τρία νέα κρούσματα με αποτέλεσμα την αναβολή του ματς.

Η «έκρηξη» κρουσμάτων σε όλη την Ευρώπη λόγω της μετάλλαξης Όμικρον έχει επηρεάσει και το μπάσκετ. Έχουν ήδη αναβληθεί πέντε ματς της EuroLeague ενώ οι ομάδες ανακοινώνουν καθημερινά νέα κρούσματα.

Έτσι την προσεχή Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη όπου οι 11 ομάδες με εγγυημένα συμβόλαια μαζί με τις Μπάγερν, Βιλερμπάν θα βάλουν κάτω τα νέα δεδομένα και θα συζητήσουν το ενδεχόμενο διαφοροποίησης του πρωτοκόλλου Covid-19. 

Το πιο σημαντικό σημείο σε αυτό το κομμάτι είναι να μειωθεί η καραντίνα των 14 ημερών, δηλαδή ό,τι συνέβη πρόσφατα και στο ΝΒΑ που μείωσε τις μέρες της καραντίνας για τους ασυμπτωματικούς σε 5-6. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια το ζήτημα έχει να κάνει με τα διαφορετικά μέτρα που ισχύουν σε κάθε χώρα.

Με βάση τα τωρινά δεδομένα, παραμένει το μέτρο της αναβολής ενός αγώνα μέχρι τρεις φορές, όπως και η κατοχύρωση του ματς με 20-0 κατά της ομάδας που αδυνατεί να ταξιδέψει πέρα του συγκεκριμένου αριθμού για τη διεξαγωγή της αναμέτρησης.

Σε κάθε περίπτωση, κανένας αναβληθείς αγώνας δεν μπορεί να διεξαχθεί μετά τις 14 Απριλίου (τέλος regular season) ή μετά τις 6 Μαΐου που αρχίζουν τα playoffs.

Μια ομάδα μπορεί να αγωνιστεί εφόσον έχει οκτώ διαθέσιμους παίκτες στο ρόστερ της, το οποίο θα μπει υπό συζήτηση στην τηλεδιάσκεψη.

Η Euroleague αλλάζει το πρωτόκολλο για τον κορονοϊό

Πηγή dikaiologitika.gr