Γιατί η Δόμνα Μιχαηλίδου νόμιζε ότι ήταν υιοθετημένη (βίντεο)

0
15
(Φωτ.: Eurokinissi)

Για το νέο πλαίσιο των υιοθεσιών στη χώρα μας μίλησε η Δόμνα Μιχαηλίδου ενώ έκανε και μια αποκάλυψη για την προσωπική της ζωή.

Η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, εξομολογήθηκε πως νιώθει χαρούμενη όταν επισκέπτεται την «Παιδόπολη Άγιος Ανδρέας» (η οποία φιλοξενεί παιδιά από 6 έως 12 ετών) και βλέπει λιγότερα παιδιά, κάτι που χαρακτήρισε ως μεγάλη ανταμοιβή. Μιλώντας στο «MEGA Καλημέρα» υπογράμμισε ότι προσπαθεί να ξεκλέβει χρόνο από το υπουργείο για να επισκέπτεται την Παιδόπολη όσο πιο συχνά μπορεί.

«Είχαμε 2.000 παιδιά στα ιδρύματα και χιλιάδες συμπολίτες που ήθελαν να υιοθετήσουν. Απλουστεύσαμε πολλές διαδικασίες. Πλέον είναι όλες ηλεκτρονικές και διαφανείς οι διαδικασίες. Μέσα από το amynet.gr μπορεί να κάνει κάποιος μία αίτηση και βάση των χαρακτηριστικών που θέτει μπορεί να συνδεθεί με οποιοδήποτε παιδί από όλη την Ελλάδα. Ξέρουμε πόσα παιδιά έχουμε στις δομές, τα χαρακτηριστικά τους», είπε η υφυπουργός.

«Η υιοθεσία δεν έχει εισοδηματικά κριτήρια, είναι ένας μύθος. Από την στιγμή που κάποιος θα κάνει την αίτηση υιοθεσίας μέχρι την στιγμή που θα συνταιριαστεί παίρνει το πολύ 9 μήνες. Σε όλη την Ελλάδα δεν υπάρχει κανένα παιδί μέχρι 6 ετών που είναι κατάλληλο για υιοθεσία σε ίδρυμα. Έχουμε φτιάξει την πλατφόρμα paidi.gov.gr που είναι όλα τα στοιχεία για τα παιδιά», ανέφερε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δήλωσε πως πρέπει οι πολίτες να σκεφτούν τις αναδοχές και την προσωρινή φιλοξενία παιδιών. Ως προς τις αναδοχές τόνισε πως κάθε μήνα υπάρχει βοήθημα που ανέρχεται σε 325 ευρώ, ενώ μπορούν να κάνουν αναδοχή συνάνθρωποί μας που είναι οροθετικοί ή έχουν ηπατίτιδα Β και είναι σε θεραπεία.

«Νόμιζα ότι ήμουν υιοθετημένη»

«Μέχρι μεγάλη ηλικία νόμιζα ότι ήμουν υιοθετημένη. Οι γονείς μου είναι μαζί από τα 15 και με έκαναν στα 35. Είμαι και μοναχοπαίδι.», αποκάλυψε.

«Δέχομαι επιθέσεις που είναι εκτός τόπου και χρόνου. Κάποιοι ενδιαφέρονται για το τι φοράς και πώς το φοράς. Η παραπληροφόρηση και το ψέμα έχουν ξεφύγει, όταν συνδέεται με το επάγγελμά του είναι χυδαίο. Σε κανένα δεν αρέσει να ανοίγουν το ίντερνετ οι γονείς του και να βλέπουν σεξιστικά σχόλια», τόνισε.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου είπε πως δεν της μένει καθόλου προσωπικός χρόνος για προσωπική ζωή. Μέχρι πρότινος ήταν σε σχέση, όμως χώρισε και από τότε δεν βρήκε κάποιον που να αγαπήσει και να την κάνει να μπει ξανά σε σχέση. Θα ήθελε πολύ να δημιουργήσει οικογένεια και να απολαύσει τη συντροφικότητα.

https://player.glomex.com/integration/1/glomex-player.js

Γιατί η Δόμνα Μιχαηλίδου νόμιζε ότι ήταν υιοθετημένη (βίντεο)

Πηγή dikaiologitika.gr