Γερουλάνος: Οι ψηφοφόροι δεν περιμένουν να ακούσουν υποδείξεις

0
63
eurokinissi

Ο Παύλος Γερουλάνος απέφυγε να διαλέξει μεταξύ Νίκου Ανδρουλάκη και Γιώργου Παπανδρέου για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

«Οι ψηφοφόροι σήμερα, δεν είναι όπως παλιά που περίμεναν να ακούσουν μια υπόδειξη σχετικά με τη ψήφος τους» ανέφερε ο Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στον Αθήνα 9,84. «Είναι σε άλλη φάση, καθένας έχει κρίση και μπορεί να αποφασίσει τι θα ψηφίσει. Αυτοί που με στήριξαν δεν περιμένουν υποδείξεις για τη νέα ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ» ανέφερε ο Παύλος Γερουλάνος.

Αφού απέφυγε να πάρει θέση για το δίλημμα της ηγεσίας, ο πρώην υπουργός ανέφερε: «Το σχέδιο αναγέννησης, ένα νέο καταστατικό με στόχο να γίνει το ΚΙΝΑΛ ένα πραγματικά ανοιχτό και σύγχρονο κόμμα πχ με τη θέσπιση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, που θα δώσει λύση σε ηλικιωμένους, σε όσους ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και στους αποδήμους. Όσο για το τρίτο κριτήριο το προσδιόρισε σε επίπεδο δραστηριοποίησης και κινητικότητας του νέου αρχηγού, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «θα πρέπει λιώσει σόλες. Να πάει σε κάθε γωνιά της χώρας και να ενεργοποιήσει τον κόσμο υπέρ του ΚΙΝΑΛ. Είναι θέμα βούλησης και όχι ηλικίας».

Στο ερώτημα ποιος θα εκπροσωπεί το κόμμα στη Βουλή σε περίπτωση εκλογής μη κοινοβουλευτικού όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης, απάντησε: «Θα πρότεινα στην ΚΟ τον πρώτο σε ψήφους κοινοβουλευτικό από την εσωκομματική εκλογική διαδικασία. Ιστορικά, το ΠΑΣΟΚ τηρούσε διακριτή απόσταση απέναντι στη παρουσία του στο Κοινοβούλιο και στο κόμμα. Επειδή στη Βουλή γίνεται διαχείριση θεμάτων που έρχονται στο προσκήνιο, ενώ το Κόμμα οφείλει να ανοίξει ζητήματα που μένουν κλειστά στη κοινωνία» είπε.

Για το χαμηλό ποσοστό που πήρε ο ίδιος, ανέφερε: «Περιμέναμε αυτά τα αποτελέσματα, ξέραμε ότι θα γίνει, αλλά θελήσαμε να εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία για να δημοσιοποιήσουμε τις ιδέες μας, να μιλήσουμε για την αναγέννηση και ένα διαφορετικό μοντέλο απέναντι στο κυβερνητικό. Οπότε, ο στόχος επιτεύχθηκε. Αναφερόμενος στο στοίχημα της επόμενης μέρας στο ΚΙΝΑΛ, προέκρινε την ενότητα. «Εγώ θα είμαι εδώ, όποιος κι αν αναδειχθεί πρόεδρος. Καλύτερη εγγύηση συνοχής δεν είναι τα λόγια καθενός, αλλά το κατά πόσο θα αυξήσει τα ποσοστά του Κινήματος. Γιατί όσο πιο αυξημένα είναι αυτά, τόσο ευκολότερα πορεύονται όλοι μαζί».

Γερουλάνος: Οι ψηφοφόροι δεν περιμένουν να ακούσουν υποδείξεις

Πηγή dikaiologitika.gr