Εμβολιασμοί: 150.000 ραντεβού α΄ δόσης σε μια εβδομάδα, 67.000 για άνω των 60 ετών

0
10
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi)

 Πλήθος πολιτών συρρέουν καθημερινά στα εμβολιαστικά κέντρα καθώς την τελευταία εβδομάδα έχουν χορηγηθεί δεκάδες χιλιάδες δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Τα στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης την περασμένη Τρίτη είναι -αν μη τι άλλο- εντυπωσιακά. Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν πραγματοποιηθεί 150.000 ραντεβού για τις πρώτες δόσεις των εμβολίων, εκ των οποίων οι 67.000 είναι για πολίτες άνω των 60 ετών.

Σημειώνεται ότι σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, ο εμβολιασμός πλέον είναι υποχρεωτικός μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Επιπλέον, έχουν χορηγηθεί και 1.095.944 αναμνηστικές δόσεις όλων των ηλικιών.

Ειδικότερα, χθες, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, είχαμε 11.000 νέα ραντεβού πρώτης δόσης στους άνω των 60 ετών, σε σύνολο 28.000 πρώτων δόσεων.

Πώς κλείνουμε ραντεβού για την τρίτη δόση

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, με την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον σε πολλές χώρες, όπως και στη δική μας, σε συνδυασμό με τη διαφαινόμενη μεταβολή του κινδύνου μόλυνσης από τον ιό και την έναρξη του χειμώνα, επανεξέτασε προ τριημέρου, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή από τον γενικό γραμματέα, Μάριο Θεμιστοκλέους, τις συστάσεις χορήγησης της τρίτης δόσης και ομόφωνα γνωμοδότησε για τη χορήγηση της τρίτης δόσης σε όλους τους συμπολίτες μας ηλικίας άνω των 18 ετών, στους τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού με τις δυο δόσεις, όπως και μετά προηγηθείσα λοίμωξη.

Πιο συγκεκριμένα:

-Για τα άτομα που έχουνε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με εμβόλια mRNA ή AstraZeneca, η αναμνηστική δόση θα είναι με εμβόλιο mRNA.

-Για τα άτομα που έχουνε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με εμβόλιο Johnson & Johnson, η αναμνηστική δόση θα πραγματοποιείται με το εμβόλιο της Johnson & Johnson ή με mRNA εμβόλιο, μετά από δύο μήνες τουλάχιστον.

-Για τα άτομα που έκαναν πρώτη δόση με εμβόλιο mRNA και δεύτερη δόση με Johnson & Johnson, δε συστήνεται να πραγματοποιήσουν τρίτη δόση.

Τι ισχύει για όσους νόσησαν από κορονοϊό

-Νόσηση πριν τον εμβολιασμό. Η 1η δόση εμβολίου J&J. Συστήνεται εμβολιασμός με αναμνηστική δόση τουλάχιστον 6 μήνες μετά με μία δόση Pfizer, J&J ή μισή δόση Moderna.

-Νόσηση πριν τον εμβολιασμό. Εμβολιασμός με Pfizer, Moderna ή AstraZeneca. Συστήνεται εμβολιασμός με αναμνηστική δόση τουλάχιστον 6 μήνες μετά με μία δόση Pfizer ή μισή δόση Moderna.

-1η δόση με Pfizer, Moderna ή AstraZeneca. Νόσηση μετά την 1η δόση εμβολιασμό. Συστήνεται εμβολιασμός 3-6 μήνες μετά τη νόσηση με μια δόση Pfizer ή Moderna (ολόκληρη δόση) για ολοκλήρωση του εμβολιασμού. Αναμνηστική δόση συστήνεται 6 μήνες μετά από τη 2η δόση με 1 δόση Pfizer ή Moderna μισή δόση.

-Ολοκλήρωση εμβολιασμού με J&J. Νόσηση μετά τον εμβολιασμό. Συστήνεται εμβολιασμός 6 μήνες μετά τη νόσηση με μια δόση Pfizer, μισή δόση Moderna ή J&J.

-Ολοκλήρωση εμβολιασμού με 2 δόσεις Pfizer, Moderna ή AstraZeneca. Νόσηση μετά τον εμβολιασμό. Συστήνεται εμβολιασμός 6 μήνες μετά τη νόσηση με μία δόση Pfizer ή μισή δόση Moderna.

Πως να κλείσετε ραντεβού

-Όπως και στην πρώτη δόση του εμβολίου, ο χρήστης πρέπει να επιλέξει την επιλογή «Δείτε αν ανήκετε στην πληθυσμιακή ομάδα που μπορεί να εμβολιαστεί την τρέχουσα περίοδο με βάση τον ΑΜΚΑ σε συνδυασμό με τον ΑΦΜ σας και κλείστε το ραντεβού σας. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΑΜΚΑ».

-Στη συνέχεια βάσει τον ΑΜΚΑ και ΑΦΜ ή επίθετο και η πλατφόρμα τον βάζει στο σύστημα για την επιλογή ραντεβού.

-Ο χρήστης βάζει τον Ταχυδρομικό Κώδικα και η πλατφόρμα εμφανίζει τα εμβολιαστικά κέντρα

-Μετά την επιλογή του εμβολιαστικού κέντρου επιλέγεται η ημερομηνία και η ώρα

-Ακολουθεί η επιβεβαίωση του ραντεβού εμβολιασμού. Αμέσως μετά ο πολίτης λαμβάνει και SMS επιβεβαίωσης στο κινητό του

Εμβολιασμοί: 150.000 ραντεβού α΄ δόσης σε μια εβδομάδα, 67.000 για άνω των 60 ετών

Πηγή dikaiologitika.gr