Δίκη για δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Ο ιατροδικαστής δεν… ήθελε να τον ρωτούν για την αιτία θανάτου

eurokinissi

Την άποψη ότι ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου δεν συνδέεται αιτιωδώς με τα χτυπήματα που δέχθηκε, αλλά οφείλεται σε προϋπάρχουσες ισχαιμικές αλλοιώσεις που είχαν εγκατασταθεί σε χρόνο πριν το μοιραίο μεσημέρι, εξέθεσε ο ιδιώτης ιατροδικαστής Παντελεήμων Αλεξάνδρου, τεχνικός σύμβουλος του κατηγορούμενου κοσμηματοπώλη.

Ο μάρτυρας δήλωσε πως «ο 33χρονος δεν ήταν ένα υγιές άτομο, δεν μπορεί να επέλθει θάνατος σε υγιές άτομο από χτυπήματα σαν αυτά που δέχθηκε το θύμα, δηλαδή κακώσεις μαλακών μορίων».

Κατά την εκτίμηση του, ο θάνατος του Ζακ προήλθε από ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις που «προϋπήρχαν και οφείλονται σε υποκείμενα νοσήματα».

Ο μάρτυρας, κατά την κατάθεσή του, είχε μεγάλη ένταση στη φωνή του ενώ σε κάποιες ερωτήσεις της Έδρας απαντούσε κοφτά, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση και της προέδρου και του εισαγγελέα που του ζήτησαν να χαμηλώσει τους τόνους. «Γιατί μιλάτε με τόση ένταση στο δικαστήριο;» ρώτησε ο εισαγγελέας τον πραγματογνώμονα.

Η κατάσταση έγινε πιο εκρηκτική όταν ο μάρτυρας, κατά την διάρκεια συνεχόμενων ερωτήσεων περί της άποψης που σχημάτισε για τα ακριβή αίτια θανάτου του θύματος, είπε στο δικαστήριο εκνευρισμένος «Δεν θέλω να ξαναερωτηθώ γι’ αυτό το πράγμα».

Ο εισαγγελέας του απάντησε πως δεν δείχνει κανέναν σεβασμό στο Δικαστήριο και του είπε κοφτά πως «το πόσες ερωτήσεις θα σας τεθούν θα το κρίνει το δικαστήριο».

Ο κ. Αλεξάνδρου, τέταρτος ιατροδικαστής που καταθέτει στη δίκη, κατέθεσε πως διαφωνεί τελείως με τους συναδέλφους του σχετικά με τον θάνατο του 33χρονου, τον οποίο αποσυνδέει πλήρως με όσα έγιναν στον χώρο που βρίσκεται το κοσμηματοπωλείο του εντολέα του.

«Κανένας ιατροδικαστής δεν αναφέρει το παθολογικό υπόβαθρο του Ζακ» είπε ο μάρτυρας και υποστήριξε ότι το θύμα είχε μακρά σοβαρή ηπατική βλάβη και θέματα με την καρδιά εξαιτίας αγωγής που λάμβανε.

«Δηλαδή, αν καθόταν στο σπίτι του εκείνη τη μέρα, θα είχε πεθάνει;» ρώτησε τον μάρτυρα ένορκος, με τον κ. Αλεξάνδρου να απαντά «είμαι ιατροδικαστής, όχι ο μάντης Κάλχας».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Δεκεμβρίου.

Δίκη για δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Ο ιατροδικαστής δεν... ήθελε να τον ρωτούν για την αιτία θανάτου

Πηγή dikaiologitika.gr