Αλλάζει συνεχώς ο αριθμός των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ

Αλλάζει συνεχώς ο αριθμός των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ

Σε ερώτηση σχετικά με τα πόσα άτομα είναι διασωληνωμένα εκτος ΜΕΘ κλήθηκε να απαντήσει η Μίνα Γκάγκα ενώ ρωτήθηκε αν γίνεται κάποια σχετική καταγραφή.

 

Ο αριθμός των ασθενών που είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ αλλάζει συνεχώς είπε η Μίνα Γκάγκα χωρίς να δώσει τον ακριβή αριθμό των ασθενών αυτών.

Όπως εξήγησε μετά από σχετική ερώτηση σχετικά με τον αριθμό αυτό κάποιοι ασθενείς είναι αδύνατο να μετακινηθούν λόγω της κατάστασής τους, σύμφωνα με το news4health.gr.

Σε ερώτηση σχετικά με τα πόσα άτομα είναι διασωληνωμένα εκτος ΜΕΘ κλήθηκε να απαντήσει η Μίνα Γκάγκα ενώ ρωτήθηκε αν γίνεται κάποια σχετική καταγραφή.

Η ίδια δεν έδωσε κάποια απάντηση σχετικά με τα πόσα άτομα είναι εκτός ΜΕΘ αλλά εξήγησε ότι η κατάσταση είναι πιο δύσκολη στη Θεσσαλονίκη διότι εκεί είναι μεγαλύτερος ο αριθμός κρουσμάτων τονίζοντας ότι «γίνεται προσπάθεια να είναι παντού οι συνθήκες καλές». Όπως είπε ο αριθμός αυτός αλλάζει συνεχώς.

Ειδικότερα στην ερώτηση σχετικά με το πόσοι είναι οι ασθενείς η Μίνα Γκάγκα αρκέστηκε στο να απαντήσει ότι «ο αριθμός αυτός αλλάζει συνεχώς γιατί άλλοι αποσωληνώνονται και άλλοι διασωληνώνονται και άλλοι μεταφέρονται» αναφέροντας ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να αλλάξει σε δύο ώρες.

«Έχουμε 704 ασθενείς διασωληνωμένουμε, έχουμε 1200 κρεβάτια μονάδας, άρα η διακίνηση είναι σχετικά εύκολη. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει πράγματι πίεση γιατί είναι πολλά τα κρούσματα σε ένα σχετικά μικρό πληθυσμό» είπε μεταξύ άλλων.

Όπως είπε η ίδια: «Στην Θεσσαλονίκη είδα όλες τις ΜΕΘ στα μεγάλα νοσοκομεία. Αυτή τη στιγμή στο ΑΧΕΠΑ λειτουργεί μια μονάδα που δεν είναι καταγεγραμμένη σαν μονάδα η οποία έχει πλήρης αναπνευστήρες και πλήρεις αντλίες και εκεί υπάρχουν 12 ασθενείς»

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας χαρακτήρισε την «μονάδα» εξαιρετική. Η ίδια τόνισε ότι επίσης υπάρχει μια μεγάλη μερίδα ασθενών, η οποία νοσηλεύεται σε συνήθηκες μονάδας και επίσης υπάρχει μια μερίδα ασθενών που νοσηλεύονται σε απλό θάλαμο. Παράλληλα θέλησε να υπογραμμίσει ότι κάποιοι από αυτούς δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν γιατί η κατάστασή τους δεν το επιτρέπει και χρειάζονται σταθεροποίηση με αγγειοσπαστικά. «Αυτοί άρρωστοι δεν μπορούν να μετακινηθούν και μοιραία μένουν σε θάλαμο που δεν είναι ΜΕΘ» είπε.

Πόσοι γιατροί έχουν ξεκινήσει και στηρίζουν το ΕΣΥ

«Οι ΜΕΘ στην Αθήνα είναι καλά στελεχωμένες» είπε επίσης εξηγώντας μεταξύ άλλων ότι στο Σωτηρία η μια ΜΕΘ που έχει 17 κρεβάτια έχει 17 γιατρούς και η άλλη ΜΕΘ έχει 50 κρεβάτια και 35 γιατρούς.

Όσο για τους γιατρούς που μετακινήθηκαν από την Αθήνα τόνισε ότι δεν λείπουν από το σύστημα εδώ. Συγκεκριμένα, μετακινήθηκαν 5 άτομα από την Αθήνα, από το ΕΣΥ.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι χθες η ΠΟΕΔΗΝ προχώρησε σε καταγγελία τονίζοντας ότι υπάρχουν ύποπτα κρούσματα τα οποία βρίσκονται εκτός ΜΕΘ ενώ έδωσε και στην δημοσιότητα αριθμούς και βίντεο ντοκουμέντο από νοσοκομείο της Μακεδονίας που δείχνει ασθενείς εκτός ΜΕΘ σε ράντζα. Η ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε ότι μεταξύ των ατόμων που είναι διασωληνωμένοι στο νοσοκομείο εκτός ΜΕΘ, 23 ασθενείς ύποπτα κρούσματα κορονοϊου σε νοσοκομεία της Μακεδονίας βρίσκονται όλοι μαζί, πολλοί σε ράντζα, χρησιμοποιώντας κοινόχρηστους χώρους.

Αλλάζει συνεχώς ο αριθμός των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ

Πηγή dikaiologitika.gr