Αγωνία για 4 ανεμβολίαστες εγκύους στο «Ιπποκράτειο»: Σοκάρει ακτινογραφία θώρακος διασωληνωμένης (εικόνα)

Αγωνία για 4 ανεμβολίαστες εγκύους στο «Ιπποκράτειο»: Σοκάρει ακτινογραφία θώρακος διασωληνωμένης (εικόνα)

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η αύξηση του αριθμού των σοβαρών περιστατικών με ανεμβολίαστες εγκύους – Αγωνία και για τα νεογνά 

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί για τις σοβαρές επιπλοκές που ενδέχεται να εμφανίσουν οι έγκυες γυναίκες – καλώντας τες να εμβολιαστούν άμεσα. 

Ο πρόεδρος Ένωσης Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδας, Λούκας Κλέντζερης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, εξήγησε την Πέμπτη αναλυτικά τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει μία έγκυος εάν νοσήσει από κορονοϊό:

«Αν μια έγκυος γυναίκα νοσήσει τότε υπάρχουν 3 χαρακτηριστικές ιδιομορφίες.

Έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να εισαχθεί στην ΜΕΘ και να διασωληνωθεί με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις για την ίδια και για το έμβρυό της.

Η έγκυος γυναίκα θα περάσει την νόσο πιο βαριά, με περισσότερα πολλές φορές και πιο έντονα συμπτώματα, ενώ έχει 3πλάσια πιθανότητα να αποβιώσει σε σχέση με μια μη έγκυο γυναίκα» τόνισε ο Λουκάς Κλέντζερης.

Στην εντατική 41χρονη λεχώνα – Ένα βήμα πριν τη διασωλήνωση 38χρονη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το OPEN, τέσσερις νέες γυναίκες νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης που αναγκάστηκαν να γεννήσουν πρόωρα λόγω Covid.

Μάλιστα, μία από αυτές είναι διασωληνωμένη στη ΜΕΘ.

Πρόκειται για μια γυναίκα 41ετών, που ήταν στον έβδομο μήνα της κύησης και οι γιατροί κατάφεραν να πάρουν το μωρό με καισαρική.

Το ίδιο έγινε και με 38χρονη έγκυο που διακομίστηκε από τη Φλώρινα, με τους γιατρούς να δίνουν τώρα μάχη για να μην μπει στην εντατική.

Σοκάρει η ακτινογραφία θώρακος εγκύου: Λειτουργεί μόνο ο μισός από κάθε πνεύμονα

Συγκλονιστική είναι η ανάρτηση του καθηγητή νεογνολογίας, Κοσμά Σαραφίδη, στο Facebook, στην οποία παρουσιάζει και μία ακτινογραφία θώρακος ανεμβολίαστης εγκύου:

Ακτινογραφία θώρακα ανεμβολίαστης εγκύου που διασωληνώθηκε χτες και γέννησε πολύ πρόωρα λόγω της βαρύτητας της κατάστασης της.

Μόνο ο μισός από τον κάθε πνεύμονα της λειτουργεί. Άγνωστη η πρόγνωση της μητέρας.

Και ένα νεογνό που θα μπορούσε να γεννηθεί στην ώρα του, τελειομηνο, και να αποφύγει όλους τους κινδύνους της προωρότητας.

Αυτό που γράφεται σε ανάλογες περιπτώσεις, ότι δηλαδή το μωρό σώθηκε, είναι τελείως ανακριβές. Μήνες εντατικής νοσηλείας για να επιβιώσει και μόνο! Και με νευροεξελιξη απρόβλεπτη σε μεγάλο βαθμό!

ΚΡΙΜΑ, ΚΡΙΜΑ!

Tα σχόλια είναι περιττά!

Αγωνία για 4 ανεμβολίαστες εγκύους στο «Ιπποκράτειο»: Σοκάρει ακτινογραφία θώρακος διασωληνωμένης (εικόνα)

Πηγή dikaiologitika.gr