Ζακ Κωστόπουλος: Σήμερα καταθέτει η δεύτερη ιατροδικαστής

Ζακ Κωστόπουλος: Σήμερα καταθέτει η δεύτερη ιατροδικαστής

Η ιατροδικαστής Σουλτάνα Μαριανού που συνυπογράφει, με τον συνάδελφό της Νίκο Καλόγρηα, την έκθεση για τις αιτίες θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου αναμένεται να ανέβει στο βήμα του μάρτυρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ) ενώπιον του οποίου συνεχίζεται η δίκη των έξι κατηγορουμένων για τον θάνατο του Ζακ στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος πριν από τρία χρόνια.

Έχει προηγηθεί κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου η κατάθεση του κ. Καλόγρηα, ο οποίος ήταν κατηγορηματικός πως ο 33χρονος δεν εμφάνιζε καμία παθολογία και πως ο θάνατός του συνδέεται με τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχθηκε.

«Ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος “έκανε” ένα ισχαιμικό επεισόδιο μετά από πολλαπλές κακώσεις» τόνισε ο μάρτυρας εξηγώντας πως ο κόσμος το λέει «έμφραγμα και πρόκειται γα μειωμένη οξυγόνωση του μυοκαρδίου», είπε ο ιατροδικαστής.

Παράλληλα, τόνισε πολλές φορές πως από την ενδελεχή εξέταση που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία «αποκλείστηκαν άλλοι μηχανισμοί, παθολογικοί, τοξικολογικοί κλπ, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτό το αποτέλεσμα».

Η εξέταση του κ. Καλόγρηα είχε διαρκέσει πολλές ώρες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις είχαν ανέβει οι τόνοι κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των έξι κατηγορουμένων.

Ο ιατροδικαστής ήταν κάθετος για τα συμπεράσματα της έκθεσης που συνυπογράφει με τη συνάδελφό του που θα καταθέσει σήμερα και χρειάστηκε να επαναλάβει δεκάδες φορές πως «η σωρεία κακώσεων από πολλαπλούς μηχανισμούς πρόκλησης είχε συνέπεια την ισχαιμία» και να τονίσει πως η έρευνα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας ήταν ενδελεχής με πλήρη έλεγχο σε κάθε πιθανό σενάριο.

«Ελέγχθηκε τοξικολογικά, ελέγχθηκε και η καρδιακή κατάσταση. Με ασφάλεια λέμε ότι δεν έχει κανέναν άλλο λόγο που να έχει να κάνει με πνευμονικό οίδημα. Δεν είχα δει κάποια παθολογία που να δικαιολογεί το πνευμονικό οίδημα. Επειδή η ιατρική είναι θετική επιστήμη, επιβεβαιώνεται μαθηματικά. Τα τραύματα ήταν αυτά που οδήγησαν εκεί. Δεν λέω πώς προήλθαν τα τραύματα, αυτό είναι θέμα του δικαστηρίου» ανέφερε ο κ. Καλογριάς.

Κατά την προηγούμενη ημέρα της δίκης, είχε εξεταστεί μία φίλη του Κωστόπουλου, η οποία ήταν και ο τελευταίος άνθρωπος που είχε μιλήσει μαζί του στο τηλέφωνο πριν βρεθεί στο κοσμηματοπωλείο του ενός εκ των κατηγορουμένων, οπότε και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον θάνατό του μετά τα χτυπήματα που δέχθηκε.

Ζακ Κωστόπουλος: Σήμερα καταθέτει η δεύτερη ιατροδικαστής

Πηγή dikaiologitika.gr