Ξεκινάει ο εμβολιασμός των παιδιών 5 με 11 ετών στο Ισραήλ

pixabay

Την Τρίτη ξεκινάει στο Ισραήλ ο εμβολιασμός των παιδιών 5 με 11 ετών με το εμβόλιο της Pfizer.

Την έναρξη της διαδικασίας του εμβολιασμού των παιδιών 5 με 11 ετών με το εμβόλιο της Pfizer, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ, για την ερχόμενη Τρίτη.
«Από αυτήν την Τρίτη, τα παιδιά θα μπορούν επίσης να εμβολιαστούν» ανέφερε ο Μπένετ στη σελίδα του στο Facebook, υποσχόμενος ότι θα υπάρχει «πλήρης διαφάνεια» στο θέμα αυτό.

Σύμφωνα με τις κλινικές δοκιμές της Pfizer σε χιλιάδες παιδιά, το εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 90,7% απέναντι στη συμπτωματική νόσηση. Περίπου 5,7 εκατομμύρια από τα 9 εκατομμύρια των Ισραηλινών έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και οι αρχές ξεκίνησαν από το καλοκαίρι μια εκστρατεία για τη χορήγηση και της αναμνηστικής δόσης.

Νωρίτερα σήμερα ο Καναδάς έδωσε επίσης το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών με το σκεύασμα των Pfizer/BioNtech. Στις ΗΠΑ οι εμβολιασμοί παιδιών ξεκίνησαν στις αρχές Νοεμβρίου. Στην Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Καμπότζη και την Κολομβία τα παιδιά κάτω των 12 ετών μπορούν να εμβολιαστούν με το κινεζικό σκεύασμα Sinovac.

Ξεκινάει ο εμβολιασμός των παιδιών 5 με 11 ετών στο Ισραήλ

Πηγή dikaiologitika.gr