Ξεκινά τον εμβολιασμό των παιδιών 5 με 11 ετών η Ιταλία

pixabay

Η Ιταλία αποφάσισε να προχωρήσει στον εμβολιασμό των παιδιών 5 με 11 ετών, με μειωμένη δόση εμβολίου από τις πρώτες ημέρες Δεκεμβρίου.

Αμέσως μετά την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, η ιταλική κυβέρνηση προχωρά στη χορήγηση μειωμένης δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού στα παιδιά 5 με 11 ετών.

Το επιβεβαίωσε ο Ιταλός υφυπουργός υγείας Πιερπάολο Σιλέρι, ο οποίος τόνισε ότι «θα χρησιμοποιηθούν τα ήδη υπάρχοντα εμβολιαστικά κέντρα, με χώρους στους οποίους θα εμβολιάζονται, φυσικά, μόνον τα παιδιά».

«Τα φετινά Χριστούγεννα θα επιτρέψω να μπουν στο σπίτι μου μόνον εμβολιασμένα άτομα. Δεν θέλω να θέσω σε κίνδυνο την υγεία των γονέων και των παιδιών μου», πρόσθεσε ο Σιλέρι.

Το «σούπερ πάσο εμβολιασμένου»

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά το «σούπερ πάσο εμβολιασμένου», υπογράμμισε οτι «το μέτρο αυτό θα υιοθετηθεί για περιορισμένο χρονικό διάστημα» και πως «για τα παιδιά 5 με 11 ετών, δεν θα προβλεφθεί η χρήση του πράσινου πάσου».

Πρόκειται για μέτρο βάσει του οποίου θα επιτρέπεται στους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί να εισέρχονται ελεύθερα σε καφέ, εστιατόρια, γυμναστήρια, εμπορικά κέντρα και κάθε άλλο κλειστό χώρο. Αντιθέτως, όσοι κάτοικοι της χώρας είναι ανεμβολίαστοι, με αρνητικό διαγνωστικό τεστ, πλέον, θα μπορούν μόνον να πηγαίνουν στο γραφείο τους.

Ο Πιερπάολο Σιλέρι, τέλος, υπογράμμισε οτι το «σούπερ πάσο εμβολιασμένου» θα ισχύει και στις «λευκές ζώνες» (με χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων) ενώ στις περιοχές που μπορεί να μετατραπούν σε πορτοκαλί ή κόκκινη ζώνη, θα προσφέρει σαφή προνόμια στους εμβολιασμένους πολίτες.

Ξεκινά τον εμβολιασμό των παιδιών 5 με 11 ετών η Ιταλία

Πηγή dikaiologitika.gr