Βρετανία: Μοντέλο «Ελλάδας» στην πολιτική ασύλους σε μετανάστες, σύμφωνα με την Telegraph

Βρετανία: Μοντέλο «Ελλάδας» στην πολιτική ασύλους σε μετανάστες, σύμφωνα με την Telegraph

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, σύμφωνα με την Telegraph, αναθεωρεί την πολιτική της στον απόηχο της βομβιστικής επίθεσης στο Λίβερπουλ

Εντυπωσιασμένη από τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα έχει ψηφιοποιήσει τη διαδικασία αίτησης ασύλου από την αρχή μέχρι το τέλος για να παρακολουθεί υποθέσεις, να επιταχύνει τις αποφάσεις και να εξοικονομεί εκατομμύρια ευρώ που θα αναλώνονταν σε περιττές γραφειοκρατικές διαδικασίες, εμφανίζει την Βρετανίδα υπουργό Εσωτερικών Πρέτυ Πέιτελ η εφημερίδα Telegraph.

TELEGRAPH

Συγκεκριμένα, σε άρθρο της εφημερίδας σημειώνεται ότι η Βρετανίδα αξιωματούχος έχει στα σκαριά μια πολιτική καταστολής των μεταναστών «ελληνικού τύπου», επιβάλλοντας νέους περιορισμούς στους αιτούντες άσυλο εν μέσω της κλιμακούμενης ευρωπαϊκής κρίσης.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Ελλάδας, η υπουργός Εσωτερικών σχεδιάζει να διαμορφώσει παραπλήσια κέντρα διαμονής των μεταναστών με αυτά που λειτουργούν στην Ελλάδα όπου οι μετανάστες θα υπόκεινται σε περιορισμούς στις μετακινήσεις τους και θα πρέπει να τηρούν αυστηρούς κανόνες προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα υποβολής αίτησης ασύλου.

«Τυχόν παραβίαση των κανόνων από την πλευρά τους, θα μπορούσε να τους στερήσει το δικαίωμα υποβολής αίτησης ασύλου», διευκρινίζει πηγή της βρετανικής κυβέρνησης που επικαλείται η εφημερίδα.

«Όσοι σκοπεύουν να υποβάλουν αίτηση θα πρέπει να παραμένουν εντός των κέντρων. Κάτι τέτοιο είναι δίκαιο εάν σου παρέχεται φαγητό και διαμονή», εξηγεί η ίδια πηγή.

«Οι Έλληνες έχουν θεσπίσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα», προσθέτει. Όπως εξάλλου επισημαίνεται, οι μετανάστες θα μπορούσαν επίσης να αποκτούν «ψηφιακές εφαρμογές ασύλου» για την παρακολούθηση της προόδου των αιτήσεών τους σε smartphones ή υπολογιστές στα κέντρα.

Οι σχετικές ζυμώσεις έρχονται στον απόηχο της απόπειρας βομβιστικής επίθεσης στο Λίβερπουλ από έναν αιτούντα άσυλο που βρισκόταν ακόμη στο Ηνωμένο Βασίλειο επτά χρόνια μετά την πρώτη απόρριψη της αίτησής του, καταλήγει η εφημερίδα.

Βρετανία: Μοντέλο «Ελλάδας» στην πολιτική ασύλους σε μετανάστες, σύμφωνα με την Telegraph

Πηγή dikaiologitika.gr