«Βράζουν» και πάλι οι Σέρρες: Πέντε νεκροί από κορονoϊό σε ένα 24ωρο

«Βράζουν» και πάλι οι Σέρρες: Πέντε νεκροί από κορονoϊό σε ένα 24ωρο

Σοβαρή συνεχίζει να είναι η κατάσταση με τον κορονοϊό σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Μεγάλη εξακολουθεί να είναι η πίεση στις Σέρρες με τους νοσούντες από κορονοϊό να περνούν καθημερινά το κατώφλι στα ΤΕΠ ξεπερνώντας τα 40 άτομα.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διοικητή Παναγιώτη Πεγίδη, ο οποίος μίλησε το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών, ο αριθμός των κλινών Covid αυξήθηκε εκ νέου φτάνοντας τις 72 εντός νοσοκομείου και επτά για παιδιά και τέσσερις κλίνες στην ψυχιατρική.

Πέντε νεκροί από κορονοϊό σε ένα 24ωρο

Από εχθές, Τρίτη (16/11) νοσηλεύονται 53 ασθενείς με κορονοϊό σε απλές κλίνες και επτά στη ΜΕΘ, ενώ το τελευταίο 24ωρο είχαμε δυστυχώς πέντε θανάτους, ασθενείς ηλικίας από 54 έως 89 όλοι τους με υποκείμενα νοσήματα, τρεις ανεμβολίαστοι και δύο εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με τον κ. Πεγίδη πήγε εθελοντικά στο Νοσοκομείο να προσφέρει υπηρεσίες παθολόγος ιδιώτης ιατρός, ενώ όσον αφορά τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εξακολουθούν να υφίστανται, με μεγαλύτερο πρόβλημα ελλείψεων να εντοπίζεται στο νοσηλευτικό προσωπικό αφού ήδη 50 άτομα είναι σε αναστολή, 15 έχουν μακροχρόνιες άδειες και 30 συνταξιοδοτούνται.

Ήδη, έχει σταλεί επικουρικό προσωπικό, σύμφωνα με τον κ. Πεγίδη, και γίνονται και μετακινήσεις, μια διαδικασία που συνεχίζεται. Οι εμβολιασμοί συνεχίζουν την αυξητική πορεία, που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες και στο Νοσοκομείο Σερρών τόσο για την πρώτη όσο και για την τρίτη δόση.

«Βράζουν» και πάλι οι Σέρρες: Πέντε νεκροί από κορονoϊό σε ένα 24ωρο

Πηγή dikaiologitika.gr