Βόλος: Οι πρώτες δηλώσεις του δικηγόρου που εκπροσωπούσε τον δολοφόνο της μητέρας του, πώς εξιχνιάστηκε το έγκλημα

Βόλος: Οι πρώτες δηλώσεις του δικηγόρου που εκπροσωπούσε τον δολοφόνο της μητέρας του, πώς εξιχνιάστηκε το έγκλημα

Μια αδιανόητη εξέλιξη ήρθε στο φως της δημοσιότητας σήμερα, έπειτα από την έρευνα της αστυνομίας για τον 39χρονο από τον Βόλο που συνελήφθη για τη δολοφονία της νονάς του

Ανακουφισμένος, που ακόμη και έπειτα από 12 χρόνια, εξιχνιάστηκε η στυγερή δολοφονία της μητέρας του Νίκης, εμφανίστηκε ο Γιάννης Μηλίνης, ο οποίος – εν είδει τραγικής ειρωνείας –  βρέθηκε να υπερασπίζεται τον δολοφόνο της.

Ο δικηγόρος, ο οποίος ενημερώθηκε σήμερα τα πρωί από τις αστυνομικές αρχές για την εξέλιξη των ερευνών, δεν είχε πάψει ποτέ να προσπαθεί να βρει τον δράστης της άγριας δολοφονίας, αλλά και να εισφέρει στοιχεία στις αστυνομικές αρχές.

Συγκεκριμένα, σε αποκλειστικές του δηλώσεις στον Ταχυδρόμο ανέφερε τα εξής:

Ευχαριστώ τις αστυνομικές αρχές για την εξιχνίαση της δολοφονίας της μητέρας μου Νίκης Μηλίνη τον Αύγουστο του 2009. Είμαι ανακουφισμένος με την εξέλιξη αυτή. Ουδέποτε έπαυσα όλα αυτά τα χρόνια μέχρι τώρα να ενδιαφέρομαι και να εισφέρω στοιχεία στις αστυνομικές αρχές για την εξιχνίαση αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος.

Υπενθυμίζεται πως η μητέρα του, Νίκη Μηλίνη, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στη Νέα Ιωνία Βόλου με 20 μαχαιριές στις 12 Αυγούστου 2009. Η 69χρονη γυναίκα είχε να δώσει σημεία ζωής δύο ημέρες και βρέθηκε μέσα σε λίμνη αίματος, πεσμένη μπρούμυτα στο πάτωμα ανάμεσα στο σαλόνι και την κουζίνα.

Πώς εξιχνιάστηκε το έγκλημα

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Ταχυδρόμου, η πόρτα του διαμερίσματος της Νίκης Μηλίνης δεν είχε βρεθεί παραβιασμένη, ενώ η αμφίεση του θύματος και τα σερβίτσια με μπολ παγωτού στο τραπέζι μαρτυρούσαν ότι ο δολοφόνος ήταν οικείο της πρόσωπο.

Η 69χρονη είχε ανοίξει την πόρτα στον δολοφόνο της, χωρίς να φοβηθεί ή να προβάλει αντίσταση. Ηταν χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι στο σώμα της δεν βρέθηκαν ίχνη πάλης, παρά μόνο αμυχές που προκλήθηκαν από τη φορά του μαχαιριού.

Έπειτα από την πρόσφατη σύλληψη του δράστη για τη δολοφονία της νονάς του, οι αστυνομικές αρχές έδωσαν προτεραιότητα στην εξέταση του DNA του – χωρίς κανείς να μπορεί να φανταστεί σε πρώτη φάση ότι ήταν ο δολοφόνος και της Νίκης Μηλίνη.

Το δείγμα, ωστόσο, που ελήφθη με εντολή ανακριτή προέκυψε ότι ταιριάζει απόλυτα με δείγμα DNA – που είχε ληφθεί από τα νύχια της Νίκης Μηλίνη μετά τη δολοφονία της 12 χρόνια πριν.

Βόλος: Οι πρώτες δηλώσεις του δικηγόρου που εκπροσωπούσε τον δολοφόνο της μητέρας του, πώς εξιχνιάστηκε το έγκλημα

Πηγή dikaiologitika.gr