Βέλγιο: Το ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού φέρνει νέα μέτρα

Βέλγιο: Το ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού φέρνει νέα μέτρα

Προς τη λήψη νέων έκτακτων μέτρων για την ανάσχεση του νέου κύματος της πανδημίας οδεύει πλέον η κυβέρνηση του Βελγίου μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Σε δραματικούς τόνους ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρόο, τόνισε σήμερα ότι η αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών είναι «υψηλότερη και των πιο απαισιόδοξων καμπυλών» που κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα οι ειδικοί επιστήμονες.

Ο πρωθυπουργός συγκαλεί εκτάκτως το πρωί της Παρασκευής τους επικεφαλής των περιφερειακών κυβερνήσεων στο Βέλγιο για να αποφασίσουν νέα μέτρα. «Τα τελευταία δεδομένα που συλλέχθηκαν δείχνουν ότι η επιδημιολογική κατάσταση επιδεινώθηκε σημαντικά τις τελευταίες ημέρες», υπογράμμισε ο κ. Κρόο, σύμφωνα σε ανακοίνωσή του.

Τα ημερήσια κρούσματα κατέρριψαν τη Δευτέρα στο Βέλγιο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020, με 23.621 νέες μολύνσεις που καταγράφηκαν από το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας Sciensano.

Το προηγούμενο ρεκόρ σημειώθηκε στο δεύτερο κύμα, με 22.221 μολύνσεις που καταγράφηκαν στις 27 Οκτωβρίου 2020, σύμφωνα με το Sciensano.

Την εβδομάδα που πέρασε, υπήρξαν κατά μέσο όρο περισσότερες από 16.000 μολύνσεις ημερησίως στη χώρα αυτή των 11,5 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η καμπύλη είναι εκθετική, μετά την επιπεδοποίησή της όλο το καλοκαίρι και μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, όταν οι μολύνσεις δεν ξεπερνούσαν τις 2.500 ημερησίως.

«Χρειάζονται στο εξής νέα μέτρα για να “ανακουφιστούν οι εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Ντε Κρόο δήλωσε επίσης ότι οι αρχές σκοπεύουν να επιταχύνουν τον εμβολιασμό και κυρίως τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης, την οποία μόλις 1,2 εκατομμύριο Βέλγοι έχουν λάβει μέχρι σήμερα.

Βέλγιο: Το ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού φέρνει νέα μέτρα

Πηγή dikaiologitika.gr