Τζανάκης: Σε ποιες περιπτώσεις συστήνει rapid test σε εμβολιασμένους (βίντεο)

Τζανάκης: Σε ποιες περιπτώσεις συστήνει rapid test σε εμβολιασμένους (βίντεο)

Παραδείγματα όπου οι εμβολιασμένοι θα μπορούσαν να κάνουν rapid test δίνει ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης. Το καλό και το κακό σενάριο για την πανδημία.

Από 9.000 έως και 11.000 θα φτάσουν τα κρούσματα κορονοϊού τον Δεκέμβριο στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Νίκο Τζανάκη, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και τόνισε ότι αυτό είναι το κακό σενάριο των προβλέψεων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA, ο Νίκος Τζανάκης είπε ότι «μας ακούμπησαν αυτά τα νούμερα. Είχαμε ανακοινώσει δύο σενάρια, ένα ευμενές και ένα δυσμενές.

Σύμφωνα με το ευμενές σενάριο, θα είχε επιπέδωση καμπύλης κρουσμάτων στο τέλος Νοεμβρίου – αρχές Δεκεμβρίου, ενώ με το δυσμενές πάμε λίγο αργότερα, μετά τις γιορτές, που σημαίνει ότι θα έχουμε επιδείνωση των πανδημικών δεικτών. Στις γιορτές υπολογίζω πως θα έχουμε μεταξύ 5.000-6.000 κρούσματα, αυτό είναι το καλό σενάριο».

Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από τη Δευτέρα (22.11.2021), ο καθηγητής είπε ότι είναι πολύς ο κόσμος που εξαναγκάζεται σε έλεγχο και αυτό θα βοηθήσει τους επιδημιολογικούς δείκτες.

Rapid test και σε εμβολιασμένους

«Θα ήταν καλή ιδέα για όσους έχουν επαφές με ευάλωτους ανθρώπους στο σπίτι τους να ελέγχονται με rapid test. Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν πολύ λιγότερο.

Οι εμβολιασμένοι θα πρέπει οπωσδήποτε να ελεγχθούν εάν έχουν το παραμικρό πρόβλημα που παραπέμπει σε κάποιο σύμπτωμα.

Όταν είναι να πάνε σε κάποια εκδήλωση, θα μπορούσαν να κάνουν αυτοβούλως rapid test», είπε ο κ. Τζανάκης.

https://player.glomex.com/integration/1/glomex-player.js

Τζανάκης: Σε ποιες περιπτώσεις συστήνει rapid test σε εμβολιασμένους (βίντεο)

Πηγή dikaiologitika.gr