Τριανταφυλλίδης: Γιατί η τρίτη δόση εμβολίου πρέπει να γίνεται στους 5 μήνες

Τριανταφυλλίδης: Γιατί η τρίτη δόση εμβολίου πρέπει να γίνεται στους 5 μήνες

«Ο αριθμός των ανθρώπων στην Ελλάδα, άνω των 60 ετών, που έχουν κάνει την τρίτη δόση είναι περίπου 950.000», τόνισε ο καθηγητής Γενετικής Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης.

Για την τρίτη δόση εμβολίου και την ανάγκη να επισπευσθεί το χρονικό διάστημα του εμβολιασμού, έκανε λόγο ο καθηγητής Γενετικής Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ. 

Μεταξύ άλλων εξήγησε πόσο σωτήριο θα ήταν αυτό για πολύ κόσμο, ιδίως τους άνω των εξήντα ετών.

Τρίτη δόση για άνω των 60 ετών 

Ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής του Ανθρώπου στο ΑΠΘ ανέφερε ότι ο αριθμός των ανθρώπων στην Ελλάδα, άνω των 60 ετών, που έχουν κάνει την τρίτη δόση είναι περίπου 950.000 ενώ αυτοί που πρέπει να έχουν εμβολιαστεί είναι περίπου 2.000.000.

«Είναι πλέον γνωστό ότι σε όλους όσοι έχουν νοσήσει και έχουν κάνει τη δεύτερη δόση τα αντιικά αντισώματα εξασθενούν πάρα πολύ μετά τον πέμπτο μήνα» είπε και πρόσθεσε ότι «θα έπρεπε η κυβέρνηση να έχει ανοίξει την πλατφόρμα (για την 3η δόση) στους πέντε μήνες ώστε να κλείνουν ραντεβού στους πεντέμιση».

Γιατί πρέπει να γίνεται νώριτερα 

Επιχειρηματολογώντας υπέρ αυτής της πρότασης ο κ. Τριανταφυλλίδης ανέφερε ότι από τα επίσημα στοιχεία φαίνεται ότι ολοένα και περισσότεροι εμβολιασμένοι πολίτες μολύνονται και χρειάζονται νοσηλεία.

«Τα χθεσινά αποτελέσματα μας λένε ότι στους εκατό νοσούντες, οι δεκαπέντε είναι ανεμβολίαστοι. Ο ρυθμός εμβολιασμού, ιδίως στους άνω των 60 ετών, πρέπει να επιταχυνθεί. Από αύριο, κιόλας, το σύστημα θα πρέπει να επιτρέπει 100.000 εμβολιασμούς ώστε μέσα σε δέκα ημέρες να φτάσουμε τα 2.000.0000 (άνω των 60 ετών).

Τριανταφυλλίδης: Γιατί η τρίτη δόση εμβολίου πρέπει να γίνεται στους 5 μήνες

Πηγή dikaiologitika.gr