Τουρκία: Οργή κατά του Ερντογάν, χιλιάδες στους δρόμους ζητούν την παραίτησή του – Καταρρέει η λίρα

Twitter

Η οικονομία στην Τουρκία καταρρέει, με τη λίρα να… κατρακυλάει 15% μέσα σε ένα 24ωρο. Οργή από τον κόσμο, στους δρόμους χιλιάδες πολίτες.

Η αντιπολίτευση ζητά από τον Ερντογάν να παρέμβει και να σταματήσει την κατρακύλα του εθνικού νομίσματος, σε διαφορετική περίπτωση τον καλεί να παραιτηθεί.

Παράλληλα, οι πολίτες της χώρας εκφράζουν την αντίθεσή τους με τις λάθος οικονομικές πολιτικές του Ερντογάν και το βράδυ της Τρίτης βγήκαν στους δρόμους σε διάφορες επαρχίες της χώρας, για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση του κόστους ζωής και την οικονομική ύφεση, ζητώντας την παραίτηση του τούρκου προέδρου.

{https://twitter.com/MilitaryRage/status/1463219680236163078}

Η πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη έκλεισε με αστυνομικό οδόφραγμα, ενώ στη Χαλκηδόνα και στα Ταταύλα, ο κόσμος βγήκε στου δρόμους χτυπώντας κατσαρόλες και τηγάνια και φωνάζοντας στον Ερντογάν να παραιτηθεί.

{https://twitter.com/WKomariK/status/1463212782774624257}

Νωρίτερα, διαδήλωση πραγματοποίησαν πολίτες και μπροστά από την Κεντρική Τράπεζα στην Άγκυρα, ζητώντας την παραίτηση Ερντογάν.

Ο Ερντογάν κλείνει τα μάτια μπροστά στην κρίση και υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει λόγος για εκλογές. «Έχει ενδιαφέρον το ότι ζητούν συνεχώς πρόωρες εκλογές. Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές. Θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο του 2023», απαντά ο τούρκος πρόεδρος.

Ο ηγέτης της τουρικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου, ακύρωσε το πρόγραμμά του για να ασχοληθεί με την οικονομική κρίση και επιτέθηκε στον τούρκο πρόεδρο, φέρνοντας ως παράδειγμα την Ελλάδα.

«Μέχρι χθες, μας έλεγαν ότι η Ελλάδα έχει καταστραφεί, η Ελλάδα είναι σε άθλια κατάσταση, η Ελλάδα χρεωκόπησε. Στην Ελλάδα, ο βασικός μισθός είναι κατά 2,7 φορές μεγαλύτερος, δηλαδή περίπου 3 φορές μεγαλύτερος από το βασικό μισθό της Τουρκίας. Ποιος είναι σε άθλια κατάσταση;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τουρκία: Οργή κατά του Ερντογάν, χιλιάδες στους δρόμους ζητούν την παραίτησή του - Καταρρέει η λίρα

Πηγή dikaiologitika.gr