Το παράδοξο των μέτρων: Στα παιδικά θέατρα μπαίνουν παιδιά με τεστ αλλά απαγορεύονται οι ανεμβολίαστοι γονείς τους

ΙΝΤΙΜΕ

Έτοιμοι να αντιμετωπίσουν και αυτούς τους υγειονομικούς περιορισμούς δηλώνουν οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στο θέαμα και το ακρόαμα αναφέροντας ωστόσο ότι ο κλάδος έχει πληγεί καθολικά εξαιτίας των απανωτών lockdown την προηγούμενη διετία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του πανελληνίου φορέα Θεάματος και  Ακροάματος (ΠΟΘΑ), η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων στον κλάδο έχουν εμβολιαστεί πλήρως ενώ όλα σχεδόν τα θέατρα λειτουργούν με εμβολιασμένο κοινό.

«Είμαστε οι πρώτοι που ζητήσαμε να εμβολιαστούμε ακριβώς επειδή ζημιωθήκαμε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο κλάδο», δηλώνει στο Dnews ο πρόεδρος του συνδέσμου Κώστας Κεχαγιόγλου υπογραμμίζοντας πως: «από την αρχή της πανδημίας η πτώση ξεπέρασε το 90% και φέτος τον Ιούνιο περιορίστηκε κάπως στο 70%. Ξεκινήσαμε Αύγουστο  –  Σεπτέμβριο, δηλαδή δουλεύουμε μόλις 2-3 μήνες». Αναφέρει επίσης πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν παραγωγές σε όλα τα θέατρα και τις μουσικές σκηνές και τους χώρους θεάματος αναδεικνύοντας παράλληλα το πρόβλημα με τα παιδικά θέατρα. 

«Εκεί τα παιδάκια μπορούν να μπαίνουν με τεστ, οι γονείς τους όμως μόνο με πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού ή νόσησης. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι η κίνηση θα είναι μικρότερη εφεξής» σημειώνει ο κ. Κεχαγιόγλου. 

Τέλος, σχετικά με την αυριανή κινητοποίηση στο υπ. Εργασίας, αυτή αφορά κυρίως ασφαλιστικά ζητήματα και όσους έμειναν άνεργοι μετά τη 10η Ιανουαρίου  2021 όταν περαιώθηκαν οι εγγραφές στο μητρώο καλλιτεχνών.

Το παράδοξο των μέτρων: Στα παιδικά θέατρα μπαίνουν παιδιά με τεστ αλλά απαγορεύονται οι ανεμβολίαστοι γονείς τους

Πηγή dikaiologitika.gr