Τι απαντά η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ στις καταγγελίες για το εργατικό δυστύχημα στον ΗΣΑΠ

Τι απαντά η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ στις καταγγελίες για το εργατικό δυστύχημα στον ΗΣΑΠ

Απαντήσεις στις καταγγελίες για ακόμη ένα περιστατικό εκτροχιασμού τον περασμένο Αύγουστο στον σταθμό «Βικτώρια» δίνει η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε χθες, Τετάρτη, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΗΣΑΠ, Σπύρος Ρεβύθης για το δυστύχημα που σημειώθηκε στον ΗΣΑΠ και στοίχισε τη ζωή σε 41χρονο εργαζόμενο.

Με φωτογραφίες που δημοσίευσε ο Σπύρος Ρεβύθης, το σωματείο αποκάλυψε ότι το μηχάνημα, που παρουσίασε πρόβλημα στα φρένα, είχε εκτροχιαστεί και πάλι τον περασμένο Αύγουστο, ενώ άφησε αιχμές για τη συντήρησή του.

Απαντώντας στις καταγγελίες αυτές, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, Νίκος Χαιρέτας, σημείωσε πως πρώτη φορά βλέπει τις φωτογραφίες από τον εκτροχιασμό το καλοκαίρι.

Υπογράμμισε, μάλιστα, πως «το περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με το σύστημα πέδησης», αλλά και πως «είναι επιθυμία και της ΣΤΑΣΥ να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια».

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ αναφέρεται πως σύμφωνα με την ενημέρωση από την ανάδοχο εταιρεία, η βλάβη που έχει καταγραφεί στο εν λόγω μηχάνημα λείανσης στις 22 Αυγούστου, αφορούσε στο σύστημα λείανσης και ουδεμία σχέση είχε με το σύστημα πέδησης. Ο «εκτροχιασμός» ήταν η μικρή μετατόπιση ενός από τους 6 άξονες του μηχανήματος εκτός τροχιάς. Ο γερανός της ΣΤΑΣΥ, που διακρίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, κλήθηκε προληπτικά, δίχως να χρειαστεί να επιχειρήσει. Η επαναφορά του τροχού έγινε με εργαλεία χειρός.

Όσον αφορά στις καταγγελίες του εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ της ΣΤΑΣΥ για περιστατικό φωτιάς σε ίδιο μηχάνημα λείανσης της αναδόχου εταιρείας στη γραμμή 3 του Μετρό, διευκρινίζεται, πως οι εργασίες λείανσης με αντίστοιχο μηχάνημα δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει στη γραμμή 3.

Σε ό,τι αφορά την διερεύνηση του εργατικού δυστυχήματος, ο Νίκος Χαιρέτας διευκρίνισε πως θα τοποθετηθεί και ανεξάρτητο μέλος στην επιτροπή έρευνας, επαναλαμβάνοντας πως «για τα θέματα συντήρησης του μηχανήματος έργου, ευθύνεται η γερμανική εταιρεία που έχει αναλάβει μετά από διαγωνισμό αυστηρών προδιαγραφών».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως «η συγκεκριμένη εταιρεία “SCHWEERBAU GMBH & CO KG” κατά τη διενέργεια του διαγωνισμού, προσκόμισε τα απαιτούμενα πιστοποιητικά για την εκτέλεση του έργου, καθώς και πιστοποιητικά ασφάλειας και υγιεινής για εργασίες λείανσης, που διαθέτει από αναγνωρισμένο, διεθνή φορέα πιστοποίησης».

Τι απαντά η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ στις καταγγελίες για το εργατικό δυστύχημα στον ΗΣΑΠ

Πηγή dikaiologitika.gr